Gegevens Europese ouderen in aantocht

24 augustus 2010

Op 24 november vindt in Brussel de officiële lancering plaats van de derde golf van gegevens uit het Europese project ‘Survey of Health, Ageing and Retirement (SHARE)’. In deze derde golf is uitvoerige informatie verzameld over de levenslopen van meer dan dertigduizend vijftigplussers in zestien Europese landen.
 
SHARE is, net als bijvoorbeeld DARIAH en CLARIN, een van de vijf projecten in de sociale wetenschappen en humaniora die in 2008 werden aanbevolen door het European Strategy Forum on Research Infrastructures (ESFRI). In de eerste golf van gegevensverzameling, die plaatsvond van 2004 en 2005, ging het om basisgegevens over gezondheid, economische- en familieomstandigheden in elf landen. In de tweede golf werd het aantal landen uitgebreid tot dertien. De derde golf van gegevensverzameling, in 2008 en 2009, vond onder de naam SHARELIFE plaats in zestien landen en had voor het eerst betrekking op levenslopen in retrospectief. De eerste golf is grotendeels gefinancierd uit het Europese Vijfde Kaderprogramma (FP5), de tweede en derde uit het Zesde Kaderprogramma (FP6).
De lancering van de derde golf vindt plaats in de officiële vertegenwoordiging van Baden-Württemberg in de Europese hoofdstad, tegen de achtergrond van het feit dat de universiteit van Mannheim het project coördineert. Details over delancering biedt de SHARE-website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.