Geen Paniek met VP van de maand

6 oktober 2011

De publicatie Geen Paniek!; Risicocommunicatie door de ogen van de ‘burger’ van Jan M. Gutteling (Universiteit Twente) is door SURFfoundation verkozen tot VP van de maand augustus.

Verrijkte Publicatie
Een Verrijkte Publicatie is een nieuwe communicatievorm in de wetenschap waarbij onderzoekers publicaties online beschikbaar stellen in samenhang met ander materiaal. Door het toevoegen van de achterliggende data en modellen bij een artikel, wordt het gemakkelijker om de resultaten te verifiëren, reproduceren en hergebruiken. Om de mogelijkheden van Verrijkte Publicaties voor het voetlicht te brengen, beloont SURFfoundation elke maand een goed voorbeeld van zo’n verrijking.

Maatschappelijk belang
Geen Paniek! is een hoofdstuk uit het boek Kijk op Waterveiligheid, waarin verschillende aspecten van het nieuwe Nederlandse waterveiligheidsbeleid worden verkend. In Geen Paniek! wordt communicatie met betrekking tot overstromingsrisico’s bekeken. Door het verrijkt te publiceren wordt in één oogopslag duidelijk dat wetenschappelijk onderzoek en de mening van burgers samen hebben geleid tot beleidsaanbevelingen. Sociaal psycholoog Jan Gutteling, tevens auteur van Geen Paniek!: “Juist door dit materiaal in samenhang toegankelijk te maken, wordt de toepasbaarheid en het maatschappelijk belang van onderzoek naar waterveiligheid inzichtelijk gemaakt”.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Verrijkte Publicatie Geen Paniek!; Risicocommunicatie door de ogen van de ‘burger’? Kijk op de website van de publicatie of de website van SURFfoundation voor meer informatie. Wil je meer weten over Verrijkte Publicaties? Kijk op de website van SURFfoundation.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.