Gebruik uw eigen NARCIS QR-code

9 oktober 2012

Sinds kort heeft elke onderzoeker en elk onderzoeksinstituut in NARCIS een eigen QR-code. Onderzoekers kunnen deze QR-codes bijvoorbeeld op publicaties plaatsen. Vervolgens kan de code door geïnteresseerden worden gescand met een smartphone, die automatisch de bijbehorende webpagina opent met het overzicht van contactgegevens, publicaties en onderzoeksactiviteiten in NARCIS.

QR-codes (oftewel Quick Response codes) zijn tweedimensionale streepjescodes die de verbinding vergemakkelijken tussen papieren en online informatie. In NARCIS wordt de URL van de pagina van een onderzoeker of instituut gecodeerd tot zo’n QR-code. Deze code kan vervolgens worden opgeslagen en afgedrukt op een tijdschrift of poster.

QR-code opslaan
Onderzoekers en instituten vinden de functie in NARCIS bovenaan hun eigen pagina, onder de knop ‘Exporteer pagina’ en vervolgens ‘QR-code’. De QR-code wordt automatisch aangemaakt en kan als afbeelding worden opgeslagen op de eigen computer.

Meer informatie
Voor vragen en reacties kunt u contact opnemen met Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS, via elly.dijk [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.