Financieringsmogelijkheid voor onderzoekers rondom digitale infrastructuur

12 mei 2021

Via het Platform Digitale Infrastructuur Social Sciences & Humanities (PDI-SSH) kunnen onderzoekers binnen het SSH domein financiering aanvragen voor hun projecten gericht op digitalisering en digitale infrastructuur.

Het voornaamste doel van de 2021 Call Digital Infrastructure is het versterken van onderzoek en infrastructuur op het gebied van digitalisering binnen het SSH domein. Interdisciplinair SSH-onderzoek naar digitalisering en samenwerking tussen de sociale en geesteswetenschappen wordt sterk aangemoedigd. Om een domein breed digitaal SSH plan te ondersteunen is een budget van 6,5 miljoen euro beschikbaar. Voorstellen kunnen worden ingediend voor projecten tussen 100.000 en 1 miljoen euro. 

Het is tot 30 juni 2021 mogelijk om voorstellen in te dienen. 

DANS als project partner

DANS is het nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata. Wij zijn gecertificeerd voor de duurzame opslag van data en geven advies over Research Data Management, FAIR data en Open Science. Vanuit deze expertise is DANS vaak betrokken bij projecten rondom digitale infrastructuur in Nederland en internationaal.

Een voorbeeld van een project dat door de vorige PDI-SSH call gefinancierd wordt, is het Pure3D project. Pure3D werkt aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor de publicatie en het behoud van 3D Scholarship. DANS zal – als expert op het gebied van preferred data formats – bijdragen aan het project door samen te werken met de betrokken partners om te zorgen voor duurzame archivering en FAIRness van 3D-data.

Op Europees gebied is DANS betrokken in het Horizon 2020 project Polifonia dat een digitaal ecosysteem voor Europees muzikaal erfgoed implementeert. Data experts en archiefmedewerkers van DANS ondersteunen het project in het innovatieve, iteratieve data management process. 

Benieuwd wat DANS voor uw project kan betekenen?

Neem contact op met het ons  team.  

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.