FAIRsFAIR webinar: Assessing the FAIRness of repository data holdings

22 september 2021

Op 29 september vindt van 14:00 tot 15:00 uur CEST de webinar ‘Assessing the FAIRness of data holdings: Using F-UJI to make your repository more FAIR-enabling’ plaats.

Het beoordelen van de FAIRness van de data in je repository kan je helpen om onderdelen te identificeren waar je dienst kan worden geoptimaliseerd om meer FAIR te worden. Dit webinar introduceert de F-UJI assessment tool, dat is ontwikkeld door het FAIRsFAIR project ter ondersteuning van de programmatische beoordeling van zeventien minimaal haalbare metrieken voor FAIR dataobjecten. Deze metrieken bouwen voort op de metrieken die zijn voorgesteld door de RDA FAIR Data Maturity Model Working Group en anderen. Tijdens deze webinar leer je hoe je een beoordeling kunt uitvoeren en hoe de resultaten je kunnen helpen bij het identificeren van onderdelen in je huidige dienstverlening waar verbeteringen nodig zijn.

Dit evenement is het laatste in de FAIRsFAIR webinar serie, die bedoeld is om beheerders van repositories te helpen vertrouwd te raken met FAIR-praktijken. Elk webinar zal een overzicht geven van een specifieke FAIR activiteit, informatie delen over recente ontwikkelingen binnen FAIRsFAIR en andere initiatieven, en voorbeelden geven van good practices, praktische tips en aanbevelingen. Elk webinar duurt maximaal 1,5 uur en er is tijd voor vragen en discussie. Registratie is gratis en staat open voor iedereen, maar het belangrijkste publiek zijn repository managers en dienstverleners. Data stewards en ontwikkelaars kunnen de sessie ook informatief vinden.

Meer informatie

Je kunt je online registreren voor dit evenement en/of aanmelden voor toekomstige webinars.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.