Extra stimulans voor geesteswetenschappelijke instituten KNAW

29 juni 2012

De KNAW is voornemens de komende jaren circa 15 miljoen extra te investeren in haar geesteswetenschappelijke instituten.

De KNAW is voornemens de komende jaren circa 15 miljoen extra te investeren in haar geesteswetenschappelijke instituten.

Deze middelen komen ten goede aan het opbouwen van een informatietechnologie-infrastructuur voor methodologische vernieuwing van het geesteswetenschappelijke onderzoek, uitbreiding van de wetenschappelijke formatie en verdere ontsluiting van de unieke instituutscollecties. Extra stimulans voor het wetenschappelijk onderzoek en optimale samenwerking moeten de geesteswetenschappelijke instituten in staat stellen ook in de toekomst (inter)nationaal een toonaangevende rol te spelen en hun kennis uit te dragen naar de maatschappij.

Om dit mogelijk te maken zal de Akademie toewerken naar de totstandkoming van één samenhangende organisatie voor al haar geesteswetenschappelijk onderzoek en collectiebeleid en –beheer. De betrokken instituten zijn: Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING), Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), Meertens Instituut, NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS). Deze instituten worden ondersteund door Data Archiving and Networked Services (DANS).

Meer informatie
Het volledige persbericht staat op de website van de KNAW.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.