Europees archeologisch project CARARE krijgt groen licht

20 augustus 2009

Het project CARARE, waarin 29 Europese instellingen en organisaties gaan samenwerken om twee miljoen objecten op het gebied van archeologie en architectuur toegankelijk te maken via Europeana, is door de Europese Commissie goedgekeurd.

De bedoeling van CARARE (Connecting ARchaeology and ARchitecture in Europeana) is dat een groot aantal nationale databanken en archieven met digitaal archeologisch en architectonisch materiaal wordt verbonden met elkaar en vooral met de Europese digitale cultuurvitrine Europeana. DANS is een van de 29 partners in het project en zal het archeologisch depot EDNA in het project, dus in Europeana, inbrengen. Naast data-archieven zijn cultureel-erfgoedinstellingen en archeologische musea in twintig Europese landen bij het project betrokken. Ook de Griekse en Engelse partners van DANS in het Europese infrastructuurproject DARIAH, Digital Curation Unit en Archaeology Data Service, doen mee aan CARARE.
In totaal worden in het kader van het project, dat drie jaar duurt, twee miljoen objecten toegankelijk gemaakt voor geheel Europa. Dat is een aanzienlijke hoeveelheid vergeleken met de vier miljoen objecten die de Europese website op dit moment te bieden heeft. De objecten zijn geografisch gerefereerd zodat de mogelijkheid ontstaat om kaarten te maken voor commercieel, toeristisch of wetenschappelijk gebruik.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.