Europeana gebruikersonderzoek 2011

9 augustus 2011

Om de twee jaar voert Europeana een onafhankelijk onderzoek uit onder gebruikers. De resultaten van 2011 zijn nu beschikbaar.

Om de twee jaar voert Europeana een onafhankelijk onderzoek uit onder gebruikers. De resultaten van 2011 zijn nu beschikbaar.

Resultaten van de enquête
Meer dan 5.000 gebruikers hebben de enquête ingevuld. Daarmee is de respons veel hoger dan in 2009. Zestig procent van de respondenten is ouder dan 45 jaar. Vijftien procent van hen is docent. Zij bevelen Europeana aan bij hun leerlingen. Respondenten blijken ook trouw aan Europeana: 43% van de ondervraagden bezocht Europeana tussen de vijf en twintig keer. Ze geven aan de inhoud van Europeana nuttiger en betrouwbaarder te vinden dan de inhoud op vergelijkbare sites. Hun belangrijkste wens is de mogelijkheid om de content te mogen downloaden.

Europeana en CARARE
Europeana stelt mensen in staat de digitale bronnen van de Europese musea, bibliotheken, archieven en audiovisuele collecties te verkennen. Europeana bevordert het ontdekken en netwerken binnen een meertalig platform waar gebruikers kunnen deelnemen aan en geïnspireerd worden door de rijke diversiteit van het Europese cultureel en wetenschappelijk erfgoed. Het Europese project CARARE brengt erfgoedinstellingen, archeologische musea, onderzoeksinstellingen en gespecialiseerde digitale archieven op het gebied van cultureel erfgoed uit heel Europa samen in één netwerk. Dit netwerk stelt digitale content over Europa’s unieke archeologische monumenten en historische gebouwen beschikbaar via Europeana.
DANS is partner in CARARE en stelt de inhoud van het e-depot voor de Nederlandse archeologie beschikbaar aan Europeana.

Meer informatie

Wilt u het volledige rapport lezen? Ga naar de project site om het rapport in pdf te downloaden. Bent u geïnteresseerd in Europeana, bezoek de website voor meer informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.