EOSC Future | Train-de-trainer Active Learning Course

16 mei 2023

Met genoegen kondigt het EOSC Future project een nieuw ronde aan van de Train-the-Trainer Active Learning Course. Deze gratis vierdaagse online cursus – van 26 tot 29 juni – omvat vier verschillende modules voor trainers om hun kennis van EOSC en verschillende gerelateerde onderwerpen te vergroten, evenals hun vermogen om het te integreren in hun trainingsactiviteiten.

In de eerste module “Voorbereiding om te trainen over EOSC” krijgen trainers een overzicht van EOSC, de rol ervan bij het mogelijk maken van open science en de belangrijkste onderdelen ervan. In de tweede module ‘Gebruik van het EOSC-portaal’ zullen de trainers zich verdiepen in de verschillende diensten en functionaliteiten die beschikbaar zijn op het EOSC-portaal en hoe zij deze kunnen gebruiken in hun opleidingsactiviteiten. De juridische en ethische aspecten van het gebruik van EOSC en de manieren waarop trainers deze aspecten in hun opleidingsactiviteiten kunnen aanpakken, komen aan bod in de derde module “De juridische en ethische aspecten van het gebruik van EOSC adresseren”. Ten slotte, in de vierde module “Je eigen training samenstellen met behulp van de EOSC Knowledge Hub en andere hulpmiddelen” kunnen trainers praktijkervaring opdoen met het samenstellen van hun eigen training met behulp van EOSC-middelen en de EOSC Knowledge Hub. 

Trainers kunnen zich gratis inschrijven voor één, alle of een combinatie van de twee uur durende modules, afhankelijk van interesses en behoeften. De cursus is gratis en wordt online gegeven via Zoom van 26-29 juni 2023. Inschrijven kan tot 19 juni 2023. Aangezien de ruimte voor deelnemers beperkt is, kan de inschrijving vroegtijdig sluiten wanneer de maximale aanwezigheidslijst is bereikt. Mocht je op deze data niet beschikbaar zijn, kijk dan uit naar een herhaling van deze cursus van 11-16 september 2023!

DANS is via OpenAIRE lid van EOSC Future en onze medewerkers geven deze training. Schrijf je in op de website van EOSC Future.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Ferguson Ph.D.

Research Data Management Specialist