DPE subsidieert uitwisseling voor synergie in digitalisering

19 april 2007

De Europese digitaliseringscoördinator DPE (Digital Preservation Europe) stelt geld beschikbaar voor een vijfentwintigtal uitwisselingen tussen onderzoekers bij research instituten en bedrijven op het gebied van digitalisering. De organisatie hoopt zo kennis, kunde en innovatie te bevorderen, alsmede een betere samenwerking tussen die instellingen.

Onderzoek en praktijk zijn in de digitaliseringsbranche versnipperd en hangen als los zand aan elkaar, vindt DPE. De communicatie tussen onderzoeksgroepen is slecht en beantwoord niet altijd aan de behoeftes van onderzoekers. De beperkingen die hierdoor ontstaan kunnen goed worden bestreden door het uitwisselen van onderzoekers en hoog opgeleide digitaliseerders. Daar kan kennisuitwisseling van komen, capacity building en innovatie.
Daarom heeft DPE, dat onder het Zesde Kaderprogramma van de Europese Unie DigitalPreservationEurope financieel wordt gesteund, een uitwisselingsprogramma opgezet als hulpmiddel om synergie tussen instituten te bevorderen. De eerste deadline voor aanmelding is op 1 juni 2007. Daarna volgen er nog drie.
Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelding biedt de DPE-site.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.