DISH 2011

18 augustus 2011

Van 6 tot en met 9 december vindt in het WTC in Rotterdam de DISH 2011 conferentie plaats. Digital Strategies for Heritage (DISH) is de tweejaarlijkse internationale conferentie over digitaal erfgoed en de strategieën die erfgoedinstellingen kunnen volgen.

Erfgoedorganisaties worden door veranderingen in de samenleving geconfronteerd met vele uitdagingen en de noodzaak om strategische beslissingen over hun activiteiten en diensten te maken. De belangrijkste drijfveren voor de conferentie zijn het delen van inspiratie, kennis, vaardigheden en netwerken.

DANS en DISH
DANS is partner in het cultural heritage project CARARE. Binnen dit project worden digitale objecten op het gebied van archeologie en architectuur toegevoegd aan de Europese cultuurwebsite Europeana. DANS presenteert het CARARE project als onderdeel van de sessie ‘Sustaining aggregators of digital heritage’ dat valt onder het thema Building a new public space. Dit thema is gericht op strategieën voor de instandhouding en het gebruik van digitale culturele gegevens in het publieke domein.

Publiek
De conferentie is gericht op beleidsmakers op het gebied van cultureel erfgoed (bestuurders en managers van erfgoedinstellingen, beleidsmedewerkers en onderzoekers). DISH biedt deelnemers de mogelijkheid meer te weten te komen over strategische beslissingen. Deelnemers worden geïnformeerd over alle aspecten van digitaal erfgoed, evenals over de wijze waarop hun collega’s omgaan met strategie.

Meer informatie

Bezoek de website DISH 2011 voor meer informatie, aanmelding en de DISH nieuwsbrief.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.