Dertig succesverhalen over Open Access

11 november 2011

Meer dan dertig verhalen die bewijzen wat de waarde is van Open Access zijn opgetekend op www.oastories.org. Deze verhalen uit Europa en de rest van de wereld laten zien dat het open toegankelijk maken van onderzoeksresultaten positieve effecten heeft op (wetenschappelijk) onderzoek.

Door deze resultaten open beschikbaar te maken is het niet alleen mogelijk om de wijze waarop onderzoek wordt gecommuniceerd om te vormen, maar ook de impact van het onderzoek te vergroten. De succesverhalen zijn gelanceerd in de Open Access week, een week waarin internationaal aandacht wordt gevraagd voor Open Access.

Ervaringen uit elf landen?
De verhalen, afkomstig uit elf landen, worden verteld door een gevarieerd gezelschap van onderzoekers, redacteuren, uitgevers en bedrijven. Sommige initiatieven hebben een lange geschiedenis terwijl anderen van veel recenter datum zijn. Alle verhalen tonen de voordelen die Open Access heeft opgeleverd, soms op heel onverwachte wijze. Deze bonte verzameling verhalen is verzameld door Knowledge Exchange, een samenwerkingsverband tussen vier Europese landen.

Klaar voor hergebruik ?
De website www.oastories.org biedt op dit moment dertig verhalen. De bezoeker kan reageren op de succesverhalen en zoeken op landen en thema’s. Alle bijdragen op de website kunnen worden hergebruikt, volgens een creative commons licentie. De verhalen en bijbehorende materialen kunnen ook worden gedownload om hergebruik in andere publicaties en websites gemakkelijker te maken.

Meer informatie
Bezoek de website www.oastories.org of lees het persbericht van Knowledge Exchange voor meer informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.