Data vinden met DANS Data Portal

23 april 2012

De DANS Data Portal biedt naast het online archiveringssysteem EASY de mogelijkheid om gericht op internet naar data uit diverse datacollecties te zoeken.

Op dit moment is het mogelijk om datacollecties van zo’n 75 nationale en internationale organisaties met de Data Portal te doorzoeken. Het gaat om omvangrijke collecties van organisaties zoals: het Dataverse Network, Google Public Data Explorer, World Bank, EUROSTAT, Medieval Song Network, European Union Statistics on Income and Living, Geodan, Educatief Gisportaal, Archiefwebsites Nederlandse Politieke Partijen, Werkgelegenheidssysteem LISA, en Europese en Amerikaanse data-archieven. De data zijn afkomstig uit de volgende wetenschappelijke disciplines: geesteswetenschappen, archeologie, ruimtelijke wetenschappen en gedrags- en maatschappijwetenschappen.

De Data Portal zal regelmatig uitgebreid worden met nieuwe data vindplaatsen. U kunt ook uw eigen favoriete sites aan de Data Portal laten toevoegen. Door een e-mail te sturen naar met de link naar een site kunnen ook andere onderzoekers profiteren van uw kennis van interessante databases of repositories.

De Data portal is zorgvuldig samengesteld, maar om technische redenen is het mogelijk dat een zoekactie onvolledige of onverwachte zoekresultaten oplevert. Toch levert data zoeken met hulp van de Data Portal in deze subset van het internet aanzienlijk minder ruis op dan het zoeken naar data op het gehele internet. Heeft u misschien niet de data gevonden die u eigenlijk op het oog had, of zijn er obstakels voor het krijgen van toegang tot de data? DANS biedt ondersteuning bij het vinden van de juiste data en het verkrijgen van de toegang daartoe.

Meer informatie
Door DANS beheerde data collecties zijn beschikbaar via het online archiveringssysteem EASY. Om de collecties van (inter)nationale organisatie te doorzoeken, bezoekt u de DANS Data Portal.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.