Data van meer landen ESS 2010/2011 beschikbaar

19 april 2012

In 2010/2011 werd de vijfde ronde van de European Social Survey gehouden. Nadat eind 2011 de gegevens van de eerste 20 landen werden gepubliceerd, zijn nu ook de data en documentatie van nog eens zes landen (Kroatië, Cyprus, Griekenland, Ierland, Slowakije, Oekraïne) te raadplegen via de ESS-website.

Daarnaast zijn ook de variabelen van het beroep van de ouders van respondenten beschikbaar. In ronde 5 zijn de modules ‘Vertrouwen in de politie en justitie’ en ‘Werk, gezin en welzijn: de implicaties van economische recessie’ opgenomen.

European Social Survey

De European Social Survey (ESS) is een tweejaarlijks onderzoek dat in meer dan 30 landen wordt gehouden. De eerste ronde is verzameld in 2002/2003, de vijfde in 2010/2011. Het onderzoek biedt kwalitatief uitstekende metingen van de publieke opinie in Europa, met sterke accenten op politicologische indicatoren, zoals vertrouwen in de overheid, politieke communicatie, sociale participatie en politieke participatie.

Sommige onderwerpen behoren tot een vaste kern van terugkerende modules, andere onderwerpen worden op basis van een open competitie tussen wetenschappers voor elke ESS-golf opnieuw vastgesteld. De ESS biedt tevens een schat aan andere gegevens over de respondenten (achtergrondkenmerken) en over de context waarin het onderzoek plaatsvindt.

Meer informatie
Gebruikers van ESS-gegevens zijn verplicht om bibliografische referenties van alle vormen van publicaties die verwijzen naar ESS-gegevens, te registreren in de online bibliografie-database van ESS. De gegevens zijn gratis en zonder beperkingen beschikbaar voor not-for-profit doeleinden. Voor toegang tot gegevensbestanden is registratie als ESS-datagebruiker noodzakelijk. Meer informatie is beschikbaar op de website van de European Social Survey.

 

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.