Data Nationaal Kiezersonderzoek 2010

10 juli 2012

De data van het Nationaal Kiezersonderzoek (NKO) 2010 kunnen sinds kort direct en kosteloos worden gedownload vanuit EASY.

Het NKO is een kwalitatief hoogwaardig en uniek databestand met betrekking tot het Nederlandse electoraat. De kern van het NKO bestaat uit een survey-onderzoek rond de verkiezingen voor de Tweede Kamer onder een representatieve steekproef uit de kiesgerechtigde bevolking van Nederland. In de vraaggesprekken wordt een groot aantal politieke opvattingen en prioriteiten, percepties van politieke verschijnselen, politieke gedragingen (waaronder uiteraard stemgedrag) en andere kenmerken van de respondenten vastgesteld.

Beschikbaarheid
De DANS NKO-versie is een beveiligd, dus geanonimiseerd bestand en kan direct en kosteloos gedownload worden vanuit EASY. Het bestand met alle variabelen is op aanvraag en onder speciale voorwaarden beschikbaar bij het Centrum voor Beleidsstatistiek van het CBS.

Meer informatie
Voor meer informatie over het NKO kunt u terecht op de website van het Nationaal Kiezersonderzoek. Voor vragen over EASY kunt u contact opnemen met info [at] dans.knaw.nl

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.