DANS subsidie voor deelnemers ICPSR Summer Program 2011

3 augustus 2011

Eerder dit jaar bood DANS masterstudenten en aio’s de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor het Summer Program in Quantitative Methods of Social Research 2011 van het Inter-university Consortium for Political and Social Research (ICPSR) in de Verenigde Staten. De aanvragen zijn beoordeeld door de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) van DANS, waaruit drie kandidaten zijn geselecteerd.

De kandidaten
De subsidie werd toegekend aan Maria Fleischmann, Capaciteitsgroep Sociologie Erasmus Universiteit, Michal Onderco, Faculteit Politieke Wetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam, en Zoltan Lippenyi. Faculteit Sociale Wetenschappen Universiteit Utrecht. Maria Fleischmann werkt aan een proefschrift over arbeidsmarkttransities, Michal Onderco participeert in een onderzoeksproject over ‘renegade regimes’ en Zoltan Lippenyi doet promotieonderzoek naar veranderingen in sociale mobiliteit in Europa.

Deelname
Deelname aan deze gerenommeerde Summer School betekent dat de kandidaten de opgedane kennis kunnen inzetten bij hun huidige en toekomstige onderzoeksactiviteiten. De leden van de WAR zijn van mening dat de gegadigden ruimschoots voldoen aan alle gestelde voorwaarden om voor deze subsidie in aanmerking te komen. In het oktobernummer van e-data&research kunt u een verslag lezen van de deelname aan de Summer School.

DANS subsidie
DANS is van plan om de subsidie ook in de komende jaren beschikbaar te stellen, en hoopt daarmee sociaal-wetenschappelijk onderzoek van hoge kwaliteit te stimuleren en het belang van het delen van data te benadrukken.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Summer School, bekijk de website voor meer informatie. DANS vertegenwoordigt en bekostigt het Nederlandse lidmaatschap van het ICPSR. Dit betekent dat je via DANS kosteloos de data uit dit omvangrijke data-archief kunt downloaden. Wil je gebruik maken van ICPSR data? Neem contact op met DANS of zie de website voor meer informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.