DANS opent subsidiedatabank

2 april 2008

Er zijn veel mogelijkheden om financiering te krijgen voor dataprojecten. Welke dat zijn kan iedereen nu nazoeken in de subsidiedatabase die DANS deze week heeft opengesteld. Het resultaat van de samenwerking tussen DANS en informatiedienstverlener J4B is op de home page van DANS te vinden onder de knop ‘diensten’.

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een voor de hand liggende partner als het om financiering van middelgrote en grote dataprojecten gaat. Maar er zijn meer mogelijkheden. De subsidiedatabank die informatiedienstverlener J4B in opdracht van DANS onderhoudt, bevat een uitgebreide selectie van relevante regelingen. Bij elke regeling worden actuele informatie, links en relevante documenten aangeboden.
De databank biedt de mogelijkheid om door de regelingen en subsidieverstrekkers te bladeren en op beginletter te zoeken, maar ook om via een eenvoudig keuzemenu te ontdekken welke regeling of subsidiegever voor het doel van de zoeker in aanmerking komt. Bij de openstelling van de databank waren er vele tientallen regelingen en subsidiegevers te raadplegen.
DANS wil met de databank onderzoekers en instellingen in staat stellen om zelf snel en doeltreffend naar financieringsbronnen te zoeken voor dataprojecten. Dat ligt in de lijn van de opdracht van het instituut om de toegankelijkheid van wetenschappelijke data in Nederland te garanderen. Daarnaast wijst het instituut de bezoekers van de databank ook op de mogelijkheid van samenwerking met of advisering door DANS, dat op dit gebied veel ervaring herbergt.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.