DANS host de volgende Data Stewards Interest Group bijeenkomst

2 december 2021

Op donderdag 9 december vindt er weer een bijeenkomst plaats van de Data Stewards Interest Group (DTL DSIG). Dit keer host DANS de meeting en is het thema ‘Trainingen rondom Data Stewardship’.

De Data Stewards Interest Group (DSIG) brengt data stewards en andere geïnteresseerden op het gebied van Research Data Management en Data Stewardship bij elkaar om te netwerken en informatie uit te wisselen. De groep wordt voorgezeten door Irina van Dijk (UMC Utrecht) met hulp van Mijke Jetten (DTL) die de activiteiten van de groep coördineren.

Zes keer per jaar vindt er een (virtuele) bijeenkomst plaats waarin in anderhalf uur gesproken wordt over verschillende onderwerpen. Elke keer host een betrokken organisaties de bijeenkomst en in december is DANS de host. Data Station Managers Ricarda Braukmann en Cees Hof willen tijdens de bijeenkomst op 9 december met de groep in gesprek over trainingsmaterialen en activiteiten gericht op data stewardship.

Meer informatie

De DSIG bijeenkomst is open voor iedereen en aanmelden kan online. Naast de bijeenkomsten is er een actieve mailinglijst en slack channel waar deelnemers ervaringen en informatie kunnen uitwisselen. Alle informatie over de Data Stewardship Interest Group staat op de website van Dutch Techcentre for Life Sciences (DTL).

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ricarda Braukmann Ph.D.

Data Station Manager Social Sciences