DANS draagt bij aan ZonMW-rapport over patiëntregisters

24 mei 2012

DANS heeft voor ZonMw meegewerkt aan een inventarisatie van patiëntregisters. Deze registers bevatten kennis over het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en zijn daarmee van belang voor de juiste inzet van geneesmiddelen. Het rapport met de uitkomsten van het onderzoek is onlangs verschenen.

De inventarisatie maakt deel uit van het ZonMw-programma “Goed Gebruik Geneesmiddelen” (GGG), dat als doel heeft om geneesmiddelen efficiënter, veiliger en doeltreffender in te zetten. DANS werkte hiervoor samen met NIVEL, RIVM en het TI-Pharma-project Mondriaan. Het onderzoek richtte zich op de beschikbare patiëntregisters in Nederland en de toegang tot de gegevens uit deze registers. De uitkomsten ervan staan beschreven in het rapport ‘Inventory Patient Registries in the Netherlands’. In dit rapport worden ook juridische, technische en praktische aanbevelingen gedaan voor de organisatie van (nieuwe) registers en voor optimaal hergebruik van gegevens.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het ZonMw-project op de website van ZonMw of neem contact op met Marjan Grootveld, projectleider bij DANS. Marjan is bereikbaar via marjan.grootveld at dans.knaw.nl en 06 1210 1514.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.