DANS bij EOSC Symposium 2021

9 juni 2021

Van 15 t/m 18 juni vindt het EOSC Symposium 2021 plaats. Het online event heeft als thema: “Implementing an inclusive European Open Science Cloud”. DANS draagt op verschillende manieren bij.

SSHOC (Social Sciences and Humanities Open Cloud) zoomt in op de sociale- en geesteswetenschappen en het stimuleren van samenwerking hierbinnen. Verschillende Europese onderzoeksinfrastructuren en andere stakeholders zoals DARIAH, CLARIN, LIBER, CESSDA en DANS zijn partners in het project. Het project ondersteunt onder andere trainers op het gebied van Open Science en Research Data Management. Met workshops, train-the-trainer bootcamps en webinars wordt kennis gedeeld die in meerdere disciplines bruikbaar is.

DANS Data Game

DANS is binnen het project verantwoordelijk voor het vormgeven van het training netwerk, het organiseren van train-the-trainer bootcamps en het ontwikkelen van een service voor het vinden van herbruikbare trainingsmaterialen en tools. Deze ‘Training Discovery Toolkit’ is online beschikbaar via de website van het project. Ontwikkelt een partner een training, tool of ander handig hulpmiddel, dan kan dit worden opgenomen in de toolkit. Een voorbeeld is de DANS Data Game, geïnteresseerden kunnen het kwartet als pdf downloaden, per post toegestuurd krijgen en er is een online variant. Onlangs is dit spel aan de toolkit toegevoegd, waardoor nog meer mensen spelenderwijs een indruk kunnen krijgen van het Europese onderzoeksdatalandschap.

Lees verder in E-data & Research

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de Training Community pagina van de SSHOC website. Andere vragen? Neem dan contact op met Ellen Leenarts

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.