DANS aanwezig op ICT Delta 2010

26 februari 2010

DANS zal op de ICT-manifestatie ICT Delta op 18 maart in Rotterdam een ‘Humanities Lab’ verzorgen met een doorlopende reeks korte sessies over ict-toepassingen in verschillende disciplines binnen de menswetenschappen: humanities computing. Daarnaast is DANS vertegenwoordigd met een stand waarin mondelinge en audiovisuele presentaties  elkaar afwisselen.

ICT Delta is een grote bijeenkomst die afwisselend wordt aangeduid als evenement, congres, manifestatie en festival. De organisatoren van de happening, die wordt geopend met een key-note speech van Eurocommissaris Neelie Smit-Kroes, spreken van ‘een bruisende mix van activiteiten waaruit deelnemers hun eigen programma kunnen samenstellen.’?Verdeeld over negen thema’s ‘gaat het van games naar databases, van 3-D naar waterbeheer, van topresearch naar praktische uitdagingen.’
De door DANS georganiseerde sessie biedt in een tijd van een uur een recordaantal korte presentaties over uiteenlopende verschijningsvormen van ‘humanities computing’. Aan bod komen ict-toepassingen in de geschiedenis, letterkunde, etnografie, naamkunde, geesteswetenschappen, kunstgeschiedenis, taalkunde, oral history en communicatiewetenschappen.
DANS is ook partner van ICT Delta, naast bedrijven en organisaties als Ericsson, NOW, VCWI, Philips, Rathenau Instituut, TNO, TNT en vele anderen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.