CoreTrustSeal certificering van DANS-archief hernieuwd

8 september 2021

Onlangs is DANS erin geslaagd het CoreTrustSeal weer voor drie jaar te verlengen. Met de certificering van zijn digitale archief is DANS een van de eerste organisaties wereldwijd met een hernieuwde certificering.

Met de hernieuwde certificering toont DANS aan dat betrouwbaarheid en duurzaamheid van data gewaarborgd zijn. In 2018 behaalde DANS voor het eerst het nieuwe CoreTrustSeal-keurmerk en nu is deze succesvol verlengd. Voor de hernieuwing van het keurmerk heeft DANS de zelfevaluatie ingevuld, gebaseerd op de zestien CoreTrustSeal Data Repositories Requirements. De zelfevaluatie is door CoreTrustSeal online gepubliceerd.

DANS is wereldwijd ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van standaarden voor certificering. Als Regular Member van het World Data System, Board member van CoreTrustSeal en partner in verschillende (inter)nationale samenwerkingsverbanden en projecten, wordt veel expertise op dit gebied opgedaan. Deze expertise wordt vervolgens met nationale en internationale digitale archieven, beleidsmedewerkers en onderzoekers gedeeld, zoals bijvoorbeeld is gedaan bij de online tool Wegwijzer Certificering voor Digitale Archieven. Deze tool ondersteunt erfgoedinstellingen bij het nastreven van CoreTrustSeal-certificering voor hun digitale archieven.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.