Cees Snoek wint Prijs voor ICT-onderzoek

23 juli 2012

Informaticus Cees Snoek heeft de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2012 gewonnen (50.000 euro), een prijs van NWO en het ICT Platform Nederland (IPN).

Informaticus Cees Snoek heeft de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2012 gewonnen (50.000 euro), een prijs van NWO en het ICT Platform Nederland (IPN).

Samen met zijn onderzoeksteam werkt Snoek (UvA) aan de ontwikkeling van een slimme zoekmachine voor digitale video. Met deze MediaMill Semantic Video Search Engine maakte hij nationaal en internationaal furore.

Absolute top
De jury is onder de indruk van de kwaliteit en omvang van het werk van Snoek. Zij rekent hem dan ook tot de absolute top van zijn generatie. “Ook is hij in staat zijn ideeën overtuigend over te brengen. Hij is een enthousiast en inspirerend docent en weet zijn onderzoeksresultaten in begrijpelijke taal te verspreiden onder een groot publiek”, aldus de jury. Snoek zoekt naar manieren om pixels in woorden te vertalen: onbeschreven videobeelden worden geannoteerd op basis van herkende personen, objecten, scènes en hun interactie. Hierin heeft hij de afgelopen tien jaar enorme vooruitgang geboekt.

De prijs
De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek is een prijs voor een wetenschapper, niet ouder dan veertig jaar, die vernieuwend onderzoek verricht of verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT. Vorig jaar won Bettina Speckmann (TUE) deze prijs.

Meer informatie
Meer informatie over Snoek staan op zijn website. Het volledige nieuwsbericht staat op de website van NWO.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.