Call for proposals SURF over collaboratories en open access plus

1 augustus 2007

SURFfoundation organiseert een tender voor kortlopende pilotprojecten over vernieuwing in de wetenschappelijke communicatie en samenwerking. Er is € 300.000 beschikbaar voor maximaal tien projecten. Voorstellen moeten uiterlijk 30 september 2007 zijn ingediend.

De tender valt onder het SURFshare programma. In te dienen projecten moeten betrekking hebben op innovatieve ideeën voor collaboratories (‘webgebaseerde samenwerkingsomgevingen voor het onderzoeksproces’) of open access plus (‘publiceren van artikelen aangevuld met onderzoeksdata, openbare reviews of bijvoorbeeld een gestructureerd open annotatieproces’). Voor elk van die twee thema’s worden maximaal vijf projecten geselecteerd voor uitvoering.
De maximale projectomvang is € 60.000. SURFfoundation subsidieert ten hoogste de helft van de kosten met uitzondering van de kosten voor projectmanagement, die niet meer dan 5 procent van de totale projectenkosten mogen omvatten maar dan wel voor 100 procent subsidiabel zijn.
Op dinsdag 4 september is er van 10.00 – 13.00 uur een informatiebijeenkomst over de tender. Hier kunnen vragen worden gesteld en wordt achtergrondinformatie gegeven. Ook is er gelegenheid ideeën verder uit te werken en samenwerking te zoeken met andere partijen.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.