Call for Proposals: Science4Arts netwerksubsidies – deadline 15 maart 2011

8 februari 2011

Het onderzoeksprogramma Science4Arts richt zich op het onderzoeken van veranderingen in kunstwerken, zowel in verband met de chemische en fysieke eigenschappen en de betekenis en inhoud van het object zelf, als de context van het kunstwerk. Centraal staat de samenwerking tussen de restaurateur, de conservator, de geesteswetenschapper, de natuurwetenschapper, scheikundige en informaticus, die gezamenlijk onderzoek doen naar een object of een groep samenhangende objecten in een museale omgeving. Het programma streeft naar de ontwikkeling en versterking van de uitwisseling tussen onderzoek van verschillende onderzoeks- en museale instellingen.

Het programma richt zich op twee onderzoeksgebieden: enerzijds oude kunst en anderzijds moderne en hedendaagse kunst. Oude kunst is in dit kader een verzamelnaam voor visuele en toegepaste kunst en werken op papier van voor 1880. Moderne en hedendaagse kunst omvat dezelfde categorieën vanaf 1880, maar ook alle facetten van installatiekunst, conceptuele kunst en nieuwe mediakunst.

Netwerksubsidies zijn bedoeld om samenwerking tussen groepen van verschillende vakgebieden en musea/kunstinstellingen mogelijk te maken, om tot een integrale benadering te komen van het onderzoeksobject bij de voorbereiding van een volledig onderzoeksvoorstel. De subsidie is in het bijzonder bedoeld voor de organisatie van expert meetings.

Deze call voor netwerksubsidies is de eerste fase voor Nederlandse en Amerikaans-Nederlandse voorstellen. De tweede fase bestaat uit het indienen van Nederlandse en Amerikaans-Nederlandse uitgewerkte aanvragen. Deelname aan de eerste fase is een voorwaarde voor deelname aan de tweede fase.

Klik hier voor meer informatie over de netwerksubsidie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.