Betaversie wetenschappelijke video-arena SciVee oogst veel reacties

23 augustus 2007

‘We zijn overdonderd door de vele reacties’ zegt het team van SciVee enkele dagen nadat de betaversie van de ‘wetenschappelijke YouTube’ is gelanceerd. Wetenschappers reageerden enthousiast en met vele suggesties voor verbeteringen. SciVee gaat zijn werkterrein uitbreiden buiten de Life Sciences.

Op SkyVee kunnen onderzoekers in de life sciences filmpjes plaatsen van hun presentaties, vergezeld van de teksten andere documenten zoals sheets. Andere onderzoekers kunnen daar dan weer commentaar op leveren of een rating toekennen. ‘SkyVee gaat over vrije en brede verspreiding van wetenschappelijke kennis en begrip’, ronken de makers, die worden gesteund vanuit de Public Library of Science (PLoS) en het Supercomputer Centre (SCSD) van San Diego en de Amerikaanse National Science Foundation (NSF).
Er waren al eerder sites waarop onderzoekers hun video’s kwijt konden, zoals die van het Journal of Visualised Experiments JoVE en LabAction (voor biologen), maar SciVee gaat nu al wat verder qua mogelijkheden. De bezoeker kan daar door de gesproken teksten heen browsen en krijgt ook hoofdstuksgewijs de onderwerpen te zien als posters. SciVee heeft daarvoor een techniek die het mogelijk maakt de schriftelijke aan de gesproken tekst te koppelen. Ook biedt SciVee gesproken samenvattingen van de video’s.
De bedoeling is dat binnenkort ook video’s kunnen worden geplaatst die niet direct aan een paper zijn verbonden, dat er aparte communities gevormd kunnen worden rondom onderzoeken of onderzoekthema’s, en dat SciVee ook voor andere disciplines open komt te staan.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.