Beheer standaarden metadata naar EduStandaard

24 oktober 2012

EduStandaard gaat in de toekomst de standaarden beheren zoals nu toegepast binnen het harvesten van metadata van Nederlandse universiteitsbibliotheken en onderzoeksinstellingen. Althans, dat is wat het nieuwe SURF-project Overdracht Research Information Standaarden beoogt.

Om onderzoeksinformatie en -resultaten uitwisselbaar en toegankelijk te maken, zijn standaarden ontwikkeld over hoe en waar informatie opgeslagen en uitgewisseld wordt. Ook zijn afspraken gemaakt over het gebruik van de standaarden.

Door deze standaarden en afspraken kunnen ‘serviceproviders/contentafnemers’, zoals NARCIS en HBO Kennisbank, onderzoeksinformatie ophalen bij de ‘dataproviders/contentleveranciers’, zoals de repositories van universiteitsbibliotheken, om deze informatie vervolgens aan te bieden aan eindgebruikers.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het project op de website van SURF en EduStandaard of neem contact op met Martin Braaksma, functioneel beheerder en softwareontwikkelaar bij DANS. Martin is bereikbaar via martin.braaksma at dans.knaw.nl en 06 83 94 56 80.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.