ARCHIVER bereikt Pilot eindfase en lanceert event om stakeholders wegwijs te maken

7 juni 2022

Op 13 juni vindt het Pilot eindefase evenement van ARCHIVER plaats. Dit evenement zal de ARCHIVER stakeholders in het algemeen wegwijs maken in de ontwikkelde diensten en hun exploitatiepotentieel door de onderzoeksgemeenschap in EOSC. Beleidsmakers, repository managers en onderzoekers die meer willen weten over het ARCHIVER model en de geïmplementeerde technische oplossingen zijn meer dan welkom om online deel te nemen.

ARCHIVER – het unieke initiatief in het kader van de European Open Science Cloud (EOSC) dat gedurende een drie jaar durend precommercieel inkoopproces innovatieve diensten heeft ontwikkeld voor langdurige digitale bewaring van wetenschappelijke datasets – heeft zijn pilot-eindfase bereikt en lanceert een evenement om gebruikers wegwijs te maken.

Het in ARCHIVER verrichte werk is een doorbraak voor de aanpak van het beheer van onderzoeksgegevens op lange termijn, zowel vanuit een mentaliteit als vanuit een technologisch perspectief, d.w.z. welke gegevens bewaren onderzoekers, hoe houden zij er intellectuele controle over en wat moeten data stewards doen om ervoor te zorgen dat er op lange termijn waarde uit kan worden gehaald.

De ARCHIVER-inspanning resulteerde in diensten die onmiddellijk bruikbaar zijn voor de publieke onderzoekssector in Europa. Op maandag 13 juni zal het “Pilot End-Phase Event” belanghebbenden van ARCHIVER in het algemeen wegwijs maken in de ontwikkelde diensten en het exploitatiepotentieel ervan door de onderzoeksgemeenschap in EOSC.

Het evenement staat open voor beleidsmakers, repository managers en  onderzoekers die meer willen weten over het ARCHIVER model en de geïmplementeerde technische oplossingen.

Ontdek de ARCHIVER diensten voor langetermijn digitale bewaring van wetenschappelijke datasets op maandag 13 juni 2022 (09.00 uur tot 11.00 uur CEST)

Lees meer en registreer hier

DANS adjunct-directeur Ingrid Dillo maakt deel uit van de ARCHIVER externe adviesraad.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.