Academische jaarprijs 2012

21 februari 2012

Creatieve wetenschappers, die hun onderzoek op een aansprekende manier aan een groot publiek willen presenteren, maken dit jaar opnieuw kans op 100.000 euro om hun ideeën te realiseren. Tot en met maandag 2 april kunnen teams van onderzoekers zich inschrijven voor de Academische Jaarprijs 2012. De opdracht is om een overtuigend communicatieplan te maken.

De prijs
Met de hoofdprijs van 100.000 euro kan een team van wetenschappers, promovendi en studenten het winnende voorstel realiteit maken. Verder dingen drie finalistenteams mee naar de Labyrint-publieksprijs, georganiseerd door het gelijknamige televisieprogramma van VPRO/NTR. De winnaar daarvan krijgt een redactionele reportage in een van de Labyrint-uitzendingen.

De Academische Jaarprijs wil wetenschappelijk onderzoekers, promovendi en studenten motiveren om de resultaten van hun onderzoek actief onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De competitie staat open voor teams van de Nederlandse universiteiten, UMC’s, bij NWO of KNAW aangesloten onderzoeksinstituten, TNO, GTI’s en andere niet-commerciële onderzoeksinstituten.

Meer informatie
Uitgebreide informatie, inclusief het volledige wedstrijd reglement en het tijdpad is te vinden op www.academischejaarprijs.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.