Nieuws

Het NPOS heeft een online open consultatie opgezet. Deze consultatie heeft als doel om alle Nederlandse stakeholders de kans te geven input te geven op het NPOS2030 Ambitiedocument, dat de eerste hoofdstukken vormt van de nieuwe NPOS2030 Programmabeschrijving.

Het Data Processing team van DANS beheert een omvangrijke collectie van datasets in EASY met gegevens per gemeente van de Nederlandse Volkstelling 1947. Onlangs verscheen daarover het artikel ‘Detailed Tables from the Dutch Census 1947: Experiences and Lessons Learned in Publishing a Large Dataset’ in het Research Data Journal for the Humanities and Social Sciences.

Op 2 december vertelt Ilona von Stein (DANS) tijdens het NDE-vragenuur meer over de vernieuwde Wegwijzer Certificering.

Het Business Intelligence-team van DANS biedt met diverse statistieken en grafieken inzicht in Open Science en het Nederlandse datalandschap.

FAIR-Aware heeft deze zomer een opfrisbeurt gekregen. Neem een kijkje en ervaar zelf hoe de nieuwe trainingsfunctionaliteit en bijgewerkte begeleiding de tool informatiever en gebruiksvriendelijker maken. En vergeet niet om je ervaring met de tool te delen via de nieuwe geïntegreerde social media knoppen!

Van 7 tot 10 juni 2022 wordt de 47e jaarlijkse conferentie van de International Association for Social Science Information Services and Technology (IASSIST) gehouden in Göteborg, Zweden. Proposals voor de conferentie kunnen worden ingediend tot 7 december 2020.

Het EOSC Future-project organiseert diens eerste reeks open dagen op 23 – 25 november 2021. Tijdens dit virtuele evenement krijgen de deelnemers een unieke kans om vragen te stellen over de gang van zaken binnen het EOSC Future-project, recente ontwikkelingen en de prioriteiten voor de toekomst.

In het onlangs verschenen blad Onderzoek wordt aandacht besteed aan de uitdagingen rondom de exponentieel groeiende terabytes aan data. Hoe sla je die veilig en efficiënt op? En hoe maak je die data toegankelijk en doorzoekbaar? Journalist Nienke Beintema sprak hierover onder andere met Henk Wals, directeur van DANS.