Twee instellingen toegevoegd aan DataverseNL

8 december 2023

Per 1 december maakt het Erasmus Medisch Centrum gebruik van de onderzoeksdata repository DataverseNL, gevolgd door de Hogeschool Utrecht per 1 januari. Hiermee komt het aantal deelnemende instituten op tweeëntwintig.

Naast de domeinspecifieke Data Stations, levert DANS ook de instellingsrepository DataverseNL, voor de opslag, het delen en publiceren van data van onderzoeksinstellingen. Voor deze dienst beheert DANS de technische infrastructuur en de instellingen die gebruikmaken van DataverseNL kunnen hun eigen repository hierbinnen inrichten. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het beheer en de curatie van de data en kunnen zelf gedifferentieerde rechten toekennen aan hun gebruikers. Per 1 januari maken negen universiteiten, drie universitaire medische centra, zeven Hogescholen, twee onderzoeksinstellingen en een rijksdienst gebruik van DataverseNL.

Voor onze dienst DataverseNL maken we gebruik van  de open source Dataverse-software, ontwikkeld door Harvard University. Er is een wereldwijde community die bijdraagt aan de continue doorontwikkeling van deze software. Meer informatie over onze dienst DataverseNL vind je hier.

Is jouw instelling op zoek naar een repository voor het publiceren van onderzoeksdata, neem dan contact op met Marion Wittenberg, onze service manager DataverseNL. Ben je onderzoeker en wil je data in DataverseNL publiceren, neem dan contact op met jouw instelling.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.