2023 start met TDCC-SSH team

4 januari 2023

Onlangs werd bekend dat NWO 4,5 miljoen heeft uitgetrokken om netwerkcoördinatoren aan te trekken voor het programma Thematische Digitale Competentie Centers (TDCC). Het team voor TDCC Social Sciences & Humanities is gevormd. Nicole Emmenegger start op 15 februari 2023 als Network Manager en Nils Arlinghaus volgt op 1 maart 2023 als Community Coordinator.

Emmenegger en Arlinghaus zorgen ervoor dat TDCC-SSH wordt vormgegeven door experts in het veld bij elkaar te brengen, samenwerking te stimuleren en te starten met de uitvoering van projecten gebaseerd op de plannen van de Roadmaps. Beiden worden gestationeerd bij DANS in Den Haag, maar zullen veel op pad zijn om het TDCC-SSH te creëren. Ook is er een nauwe samenwerking met de teams voor de domeinen Life Sciences & Health en Natural & Engineerings Sciences, welke ook bekend zijn. 

Relevante ervaring

Met haar relevante netwerk, opgebouwd in een periode van ruim 18 jaar, is Nicole Emmenegger een vanzelfsprekende keuze als Network Manager voor TDCC-SSH. Ze heeft veel ervaring als netwerker en programmamanager in met name de Nederlandse erfgoedsector. Ook werkte ze in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland in zowel nationale als internationale omgevingen. Op dit moment is Emmenegger nog Project Manager en Project Developer bij Beeld & Geluid. 

In zijn huidige rol als Data Steward Coördinator bij de Erasmus Universiteit, weet Nils Arlinghaus als geen ander hoe versnipperd het datalandschap kan zijn. Hij schreef zijn thesis over onderzoekscultuur en ‘Questionable Research Practices” tijdens zijn masterstudie in Psychologie. Met zijn zeer relevante ervaring in, en kennis van de Sociale Wetenschappen en zijn sterke motivatie voor het vooruithelpen van wetenschappelijk onderzoek, zal Nils ongetwijfeld een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het TDCC-SSH. 

TDCC

De thematische DCC’s zorgen voor verbetering van domein-specifieke digitale onderzoekscompetenties gericht op het creëren en toegankelijk maken van uitwisselbare en herbruikbare data en software. Er komen drie thematische DCC netwerken die wetenschappers en organisaties in drie ‘domeinen’ bij elkaar brengen: Social Sciences and Humanities (SSH), Life Sciences & Health (LSH) en Natural and Engineering Sciences (NES); analoog aan de Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur. 

Meer informatie over TDCC en de Roadmaps vind je hier.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.