20 november: symposium Nieuwe methoden voor kwalitatief onderzoek

13 november 2009

Op vrijdag 20 november wordt in Nijmegen een symposium gehouden over de nieuwe mogelijkheden voor kwalitatief onderzoek met nieuwe technologie. Domein: Geestes- en sociale wetenschappen. Titel: ‘Nieuwe methoden voor kwalitatief onderzoek; resultaten van voorbeeldprojecten’. Organisator: het Centre for Language and Speech Technology (CLST)van de Radboud Universiteit.

Nieuwe technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor het uitvoeren van kwalitatief onderzoek en het publiceren daarover, zeggen de organisatoren, die zich op de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen richten. In het symposium wordt een aantal van die mogelijkheden voor het voetlicht gebracht: centrale en duurzame data-opslag, doorzoekbaar maken van de data, aanbrengen van annotaties/coderingen, en nieuwe publicatievormen. De hoop en verwachting van het CLST is dat dit tot allerlei vruchtbare vormen van samenwerking zal kunnen leiden.

Sprekers zijn Henk van den Heuvel (CLST), Stef Scagliola (Veteraneninstituut) en René van Horik (DANS). Verder zijn er korte bijdragen van Fred Wester, Yvette Linders en Mark Padros (alle drie RU). Een programma met het emailadres van organisator Van den Heuvel is te downloaden vanaf de CLTS-website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.