CAD: ‘Computer Aided Design’, is het gebruik van computers voor het maken van digitale tekeningen.

CAD-tekeningen kunnen worden opgemaakt in een ‘Layout’ met als doel een afbeelding voor publicatiedoeleinden te vervaardigen. Dergelijke opgemaakte afbeeldingen kunnen naar een PDF/A worden geprint (PDF/A-1b:2005(RGB)). Dit behoudt het visuele doel van de afbeelding en is voor opgemaakte afbeeldingen een uitstekende oplossing, echter zal de digitale tekening zelf niet meer in CAD te importeren zijn; de afbeelding verliest de verdere bewerkbare eigenschappen.

In de praktijk wordt CAD ook vaak gebruikt voor het maken van Vectorafbeeldingen in formaten eigen aan de CAD applicatie. Ondanks de overeenkomst kunnen de richtlijnen voor de bestandsformaten niet zomaar samen worden genomen. CAD-formaten kunnen namelijk eigenschappen bevatten die niet worden ondersteund door formaten puur bedoeld voor vectorafbeeldingen. Bovendien zijn de exportmogelijkheden uit CAD applicaties beperkt.
Indien de aard van het CAD-bestand alsmede de applicatie een export naar SVG toestaat, heeft dit wel de aanbeveling. Deze export moet wel zorgvuldig worden gecontroleerd op volledigheid.

Preferred formats

Non-preferred formats