DANS Data Trail Workshop – FAIR data assessment tools: an evaluation

Event datum:

23 november 2021

Locatie: Online

Op dinsdag 23 november, tussen 15:30 en 17:00 CET, vindt de DANS Data Trail workshop 'FAIR data assessment tools: an evaluation' plaats.

In nauwe samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft Ammar Ammar (Maastricht University) een onderzoek uitgevoerd waarin verschillende FAIR assessment tools zijn geëvalueerd op basis van criteria die specifiek voor dit onderzoek zijn ontworpen. Tijdens deze Data Trail workshop zullen we zijn aankomende paper over dit onderwerp bespreken en dezelfde criteria toepassen op de FAIR-Aware tool van DANS.

Het publiek krijgt de kans om de tool te verkennen en hun feedback te bespreken, volgens dezelfde aanpak als in Ammar’s werk. Hoe evalueert FAIR-Aware FAIRness? En hoe relevant en gebruiksvriendelijk is deze tool? We kijken ernaar uit om deze kwesties met ons publiek te bespreken, en de RIVM-ervaringen met FAIR-evaluatie te verbinden met het werk van DANS in hetzelfde vakgebied. Onderzoekers, onderzoeksondersteuners, beleidsmakers en repository managers zijn van harte welkom om mee te doen en hun input te delen in wat waarschijnlijk een inspirerende discussie zal worden.

Sprekers

De presentatie van Ammar Ammar is hier beschikbaar. Download de presentatie van Femmy Admiraal hier en de presentatie van Linas Cepinskas en Maaike Verburg hier.

Bekijk de video van de workshop hieronder:

 

Meer informatie

Deze workshop wordt online en in het Engels gegeven. Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop, maar registratie is verplicht. Na registratie ontvang je, dichter bij de datum van het evenement, de link naar de bijeenkomst.

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Femmy Admiraal Ph.D.

Data Station Manager Humanities