Event datum:

22 september 2022

Locatie: Online (Zoom)

Op donderdag 22 september 2022, tussen 15:30 en 17:00 CEST, vindt de DANS Data Trail webinar: "How the EOSC Association stimulaties community based Open Science" plaats.

De European Open Science Cloud (EOSC) organisatie is opgericht in 2020 en heeft tot doel open wetenschap in Europa te bevorderen. Om de ontwikkelingen te coördineren en te sturen zijn er in 2021 community based Advisory Groups en bijbehorende Task Forces opgericht.

In dit webinar bieden we een introductie tot de EOSC Association en geven we een overzicht van de Task Forces waar DANS bij betrokken is. Aangezien de Task Forces afgelopen najaar zijn geïnstalleerd, zullen we verslag doen van de huidige impact en de toekomstige output die je van de Task Forces mag verwachten. Het webinar richt zich specifiek op beleidsmakers en data professionals die geïnteresseerd zijn in het internationale landschap rond Open Science en EOSC.

Sprekers

  • Sarah Jones – EOSC Engagement Manager (GÉANT) and EOSC Association Director 2021-2022
  • Marjan Grootveld (DANS-KNAW) – Task Force: FAIR metrics and data quality
  • Wim Hugo (DANS-KNAW) – Task Force: Technical interoperability of data and services
  • Ingrid Dillo (DANS-KNAW) – Task Force: Long-term data preservation

Meer informatie

De webinar is online en in het Engels. Er zijn geen kosten verbonden aan dit webinar, maar registratie is verplicht. Inschrijven kan via onderstaand formulier. Na registratie ontvang je de link naar de bijeenkomst.

Je kunt je niet meer registreren via de website voor de DANS Data Trail. Wil je deze toch bijwonen? Stuur dan een e-mail naar Kim Ferguson. 

Heb je vragen over dit event?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Ferguson Ph.D.

Research Data Management Specialist