Nieuws

Nieuws

NARCIS als onderzoeksobject bij de Association for information Science and Technology (ASIS&T)

NARCIS als onderzoeksobject bij de Association for information Science and Technology (ASIS&T)

DANS visiting fellow en voormalig KNAW visiting professor Richard Smiraglia heeft tijdens de ASIS&T jaarlijkse bijeenkomst, op 10-14 oktober, een presentatie over NARCIS, zijn classificatiesysteem en de daarin ingebedde beroepsclassificatie van het onderzoek. De jaarlijkse bijeenkomst had als thema "Building and sustaining an ethical future with emerging technology".

Call for contributions iPRES 2019

Van 16 tot en met 20 september 2019 vindt in Amsterdam iPRES 2019 plaats. De organisatie van deze vooraanstaande internationale conferentie over digitale duurzaamheid is in handen van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Vanaf nu kunt u uw bijdragen voor de conferentie insturen.

EOSCpilot & LIBER webinar 'Skills and Training in Open Science and the EOSC ecosystem'

In een razendsnel veranderende digitale wereld beoordelen en innoveren bibliotheken hun diensten om het werk van onderzoekers te ondersteunen. Dit gezamenlijke webinar van het EOSCpilot project en LIBER op 14 december wil de LIBER-gemeenschap verbinden met het werk van het EOSCpilot-project voor stewardship in de EOSC context, door middel van rondetafelgesprekken met de LIBER werkgroep 'Digital Skills for Library Staff and Researchers'.

Digital Preservation Awards uitgereikt

Op donderdag 29 november vond de uitreiking plaats van de Digital Preservation Awards; prijzen bedoeld voor personen of organisaties die een significante en innovatieve bijdrage leverden aan het behouden van ons digitale erfgoed.

EOSC officieel gelanceerd

EOSC officieel gelanceerd

Op vrijdag 23 november is in Wenen de European Open Science Cloud (EOSC) officieel gelanceerd, tijdens een speciale bijeenkomst georganiseerd onder het huidige Oostenrijkse EU-voorzitterschap. Deze gebeurtenis markeert de afsluiting van een lang proces van overleg, discussie en voorbereiding met alle belanghebbenden. Dit proces was geïnitieerd door, en stond onder leiding van, de Europese Commissie.

14 februari open dag over open science: Love to share data

14 februari open dag over open science: Love to share data

Komt u ook naar de DANS open dag over open science op 14 februari 2019? Samen met de Jonge Akademie van de KNAW, Promovendi Netwerk Nederland, het Horizon 2020 project OpenAIRE en de RDA national node organiseert DANS een middag voor (jonge) onderzoekers en data librarians.

OpenAIRE - EOSC-hub webinar "Data Privacy and Sensitive Data Services"

OpenAIRE - EOSC-hub webinar "Data Privacy and Sensitive Data Services"

De behoefte aan het professioneel beheren van gevoelige gegevens groeit in de wetenschap, daarom nodigen OpenAIRE en de EOSC-hub u uit om deel te nemen aan het webinar over goede werkwijzen, tips & tricks, evenals cloud-gebaseerde services voor onderzoekers op 6 december 2018, om 14:00.

Workshop over Research Objects groot succes

Workshop over Research Objects groot succes

Samen met de universiteit van Manchester en het Poznan Supercomputing and Networking Center uit Polen, organiseerde DANS op 29 oktober een workshop over “Research Objects” tijdens de internationale e-Science (IEEE) Conferentie in Amsterdam. Meer dan 50 deelnemers deelden kennis en ervaring in een volle zaal. De bijeenkomst was dusdanig succesvol dat al wordt gewerkt aan een vervolg.

Informatiemateriaal over het opslaan en delen van data

Op deze site staat informatie over het deponeren van en zoeken naar data. Neem bij vragen contact met ons op, of raadpleeg de pagina Informatiemateriaal voor meer informatie.

Agenda

IDCC19

04-02-2019 to 07-02-2019 , Melbourne, Australia