Nieuws

Nieuws

EOSC-synergy voorstel geaccepteerd

EOSC-synergy voorstel geaccepteerd

Het EOSC-synergy voorstel is geaccepteerd en zal in het laatste kwartaal van 2019 starten. De komende 3 jaar zal het project het Horizon2020 instrument zijn, om de implementatie en adoptie van EOSC diensten te promoten onder wetenschappelijke gebruikers in de landen die betrokken zijn bij het consortium (Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Nederland, Engeland en de EGI foundation).

DataLink #40 verschenen

DataLink #40 verschenen

De digitale nieuwsbrief van DANS, DataLink, is onlangs verschenen. Het aprilnummer bevat een verzameling van nieuwsberichten van de DANS-website. DataLink verschijnt elke twee maanden.

FAIRsFAIR van start!

FAIRsFAIR van start!

Op 1 maart 2019 is het driejarige project FAIRsFAIR, dat DANS coördineert, van start gegaan. Op 14 en 15 maart trapten de 22 partners het project in Amsterdam af.

Researching women’s authorship: een DANS colloquium

Researching women’s authorship: een DANS colloquium

Onlangs zijn de Nederlandse data die zijn opgeslagen in de NEWW VRE (New approaches to European Womens’s Writing) gearchiveerd in het online archiveringssysteem EASY van DANS. Tijdens een DANS-colloquium on Research and Data: ‘Women readers finding their literary foremothers’ op 21 maart werden de mogelijkheden besproken van deze data, zoals opgenomen in deze structuur. Suzan van Dijk, initiatiefnemer van dit project waar inmiddels collega’s uit 25 landen bij betrokken zijn, doet verslag.

Wetenschapsbrief OCW: open science wordt de norm

Wetenschapsbrief OCW: open science wordt de norm

In de wetenschapsbrief ‘Nieuwsgierig en betrokken – de waarde van wetenschap’ maakt minister Van Engelshoven (OCW) drie ambities voor de Nederlandse wetenschap voor de komende vier jaar bekend. ‘Open science’ komt in deze wetenschapsvisie en -beleid veelvuldig voor.

Jaarverslag 2018

Dit jaarverslag geeft de stand van zaken over 2018 weer.

NWO: call for proposals Replicatiestudies, nu met geesteswetenschappen

NWO trekt wederom 1 miljoen euro uit om onderzoek, dat door anderen is uitgevoerd, opnieuw te laten doen. De eerste twee rondes uit 2017 en 2018 uit de pilot richtten zich op gezondheids- en sociale wetenschappen. Daar is nu onderzoek uit de geesteswetenschappen aan toegevoegd.

Succesvolle pilot organisatie PID's in NARCIS

Succesvolle pilot organisatie PID's in NARCIS

NARCIS biedt toegang tot wetenschappelijke informatie: publicaties, datasets, onderzoeken, onderzoekers en organisaties. Als pilot-applicatie binnen het Europese FREYA-project ondersteunt NARCIS nu ook het gebruik van identifiers voor organisaties.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda