Nieuws

Nieuws

Wint u de Nederlandse Dataprijs 2020?

Bent of kent u een onderzoeker met een goed voorbeeld van gedeelde data? U kunt uzelf, een andere onderzoeker of een onderzoeksgroep nomineren voor de Nederlandse Dataprijs 2020 via researchdata.nl.

Henk Wals nieuwe directeur van landelijk data-instituut DANS

Henk Wals nieuwe directeur van landelijk data-instituut DANS

Op 1 april zal Henk Wals starten als directeur van DANS, het Nederlandse instituut van KNAW en NWO voor permanente toegang tot digitale onderzoeksgegevens. Wals volgt Peter Doorn op, die na vijftien jaar heeft aangegeven een stap terug te willen zetten.

Save the date: AVA_Net Symposium 2020

Save the date: AVA_Net Symposium 2020

Ook dit jaar organiseert AVA_Net het AVA_Net Symposium in Beeld en Geluid te Hilversum op 18 juni 2020. Hét symposium waar kennis en passie over audiovisueel erfgoed samenkomen, boordevol workshops en lezingen.

Ook in NARCIS: vrouwen in de wetenschap

Ook in NARCIS: vrouwen in de wetenschap

De Verenigde Naties heeft 11 februari uitgeroepen tot de internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap. In de afgelopen 15 jaar heeft de wereldwijde gemeenschap veel moeite gedaan om vrouwen en meisjes in de wetenschap te inspireren en te betrekken. Toch blijven vrouwen en meisjes achter in deelname aan de wetenschap. In NARCIS zijn verschillende publicaties te vinden over dit onderwerp.

NARCIS en ORCID

NARCIS en ORCID

Twee jaar geleden is NARCIS begonnen met het toevoegen van ORCID iDs in NARCIS. Momenteel zijn ruim 13.000 onderzoekers in NARCIS voorzien van een ORCID iD!

Ook in EASY: gedichten

Ook in EASY: gedichten

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari (30 januari) traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. In EASY is onder andere data te vinden en hergebruiken over poëzie.

Data ODiN van het CBS beschikbaar via EASY

Data ODiN van het CBS beschikbaar via EASY

In 2018 hebben CBS, Rijkswaterstaat en KiM een nieuw ontwerp voor het nationale mobiliteitsonderzoek Onderweg in Nederland (ODiN) gelanceerd. Hiervan is de data beschikbaar via EASY.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda

Life2020

26-05-2020 to 27-05-2020 , Egmond aan Zee, Nederland