Nieuws

Nieuws

Inspirerende Landelijke workshop Onderzoekinformatie

Op 3 september 2019 organiseerde DANS samen met de Koninklijke Bibliotheek (KB) een middag met thema’s die betrekking hebben op het uitwisselen van gegevens op het gebied van onderzoekinformatie en Open Science.

Oproep: Geo-Informatie Nederland & NCG Scriptie Award 2019

Een zoektocht van Geo-Informatie Nederland (GIN) en het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-informatica (NCG) naar de beste scriptie van 2019 is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie onderzoekers aan het geo-domein te binden.

iPRES 2019 staat voor de deur

iPRES 2019 staat voor de deur

Binnenkort verzamelen zo’n 400 experts uit 30 landen, 5 continenten en uiteenlopende sectoren zich in Amsterdam om kennis te delen over de digitale toegankelijkheid van ons erfgoed. De toonaangevende iPRES-conferentie vindt dit jaar van 16-20 september in Nederland plaats en DANS is daar nauw bij betrokken.

Week 2: Delivering Research Data Management Services

Week 2: Delivering Research Data Management Services

De tweede week van de nieuwe open online course: Delivering Research Data Management Services is succesvol van start gegaan. Week 2 richt zich op de basisprincipes van zelf-evaluatie van het huidige en potentiële vermogen van een instelling om passende RDM diensten te leveren.

Succesvol Klein Data Project: Project STARS

Succesvol Klein Data Project: Project STARS

In 2018 ontving prof. dr. Marcel van Aken samen met zijn collega’s prof. dr. Maja Dekovic en dr. Ellen Reitz een KDP-subsidie voor STARS, een longitudinaal onderzoek naar relationele en seksuele ontwikkeling van jongeren in Nederland.

DANS bij Research Data Science Summer School 2019

DANS bij Research Data Science Summer School 2019

Van 5 tot en met 16 augustus vond de CODATA-RDA Research Data Science Summer School 2019 plaats bij het International Centre for Theoretical Physics, in Trieste. Namens DANS nam Frans Huigen daaraan deel als student.

Enquête: Hoe FAIR is een dataset?

Data moeten in toenemende mate vindbaar, toegankelijk, interoperabel en herbruikbaar (FAIR) opgeslagen worden. Maar hoe weet je, of een dataset FAIR is? DANS ontwikkelt hiertoe een tool die bij het FAIRe deponeren van data in EASY helpt, en nodigt iedereen uit om mee te denken.

Nieuw in NARCIS: wetenschappelijke software

Nieuw in NARCIS: wetenschappelijke software

DANS werkt samen met het Netherlands eScience Center om onderzoekers en wetenschappelijke programmeurs meer ondersteuning en richtlijnen te bieden bij het schrijven en archiveren van onderzoekssoftware. Een van de eerste, praktische en zichtbare resultaten van deze samenwerking is dat wetenschappelijke software nu is opgenomen in NARCIS, het nationale informatieportaal van en voor de Nederlandse onderzoeksgemeenschap.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda