Nieuws

Nieuws

DANS aanwezig bij Open Science Festival

DANS aanwezig bij Open Science Festival

Op 11 februari organiseert het NPOS het nationale Open Science Festival. Tijdens dit online event kunnen onderzoekers leren van Open Science-praktijken. Ook DANS is betrokken.

Focus op FAIR: programma DANS 2021-2025

Focus op FAIR: programma DANS 2021-2025

Wat heeft het Nederlandse datalandschap nodig om succesvol te zijn en hoe kan DANS daaraan bijdragen? Deze vragen waren leidend bij het nieuwe vijfjarenprogramma voor DANS. Onder de vlaggen van KNAW en NWO richt DANS zich de komende jaren op zijn rol als nationaal expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata.

Cornelis van Lit wint Victorine van Schaickfonds prijs van KNVI met Open Access boek

De Victorine van Schaikfonds prijs van 2500 euro en een penning gaat naar Cornelis van Lit met zijn boek “Among Digitized Manuscripts. Philology, Codicology, Paleography in a Digital World”, uitgegeven bij Brill. Cornelis van Lit werkt samen met Dirk Roorda, onderzoeker bij DANS, aan het FUSUS project van Cornelis waar DANS, dankzij een bijdrage van Research IT Innovation Fonds van de Universiteit van Utrecht aan meewerkt.

PC-GWI erkent DANS als grootschalige onderzoeksfaciliteit

PC-GWI erkent DANS als grootschalige onderzoeksfaciliteit

De website onderzoeksfaciliteiten.nl geeft een overzicht van alle grootschalige onderzoeksfaciliteiten in Nederland, goedgekeurd door de Permanente Commissie Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuren (PC-GWI), onder voorzitterschap van Prof. dr. ir. C.W. van Duijn. Onlangs is ook DANS aan de lijst toegevoegd.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

AgendaToon afgelopen evenementen