Nieuws

Nieuws

Nieuwe DANS Data Story online

De derde video van de serie DANS Data Stories is nu online te vinden. In deze serie vragen we betrokkenen naar hun antwoorden en ervaringen met betrekking tot het delen en hergebruiken van onderzoeksgegevens.

Open Access Week 2020

Open Access Week 2020

De Open Access Week 2020 vindt plaats van 19 tot 25 oktober. Het thema dit jaar is: “Open with Purpose: Taking Action to Build Structural Equity and Inclusion.” Open 22 oktober organiseren ORCID, SURF, DANS en FREYA een PIDs quiz.

SSHOC evenementen

SSHOC evenementen

SSHOC staat voor Social Sciences & Humanities Open Cloud, het is een project dat gefinancierd wordt binnen het Horizon 2020 Framework Programma. Het doel van het project is om initiatieven van de huidige Europese onderzoeksinfrastructuren op het gebied van Sociale- en Geesteswetenschappen (SSH) beter op elkaar en op de Europese Open Science Cloud (EOSC) te laten aansluiten, om zo onderzoekers binnen het SSH-domein beter van dienst te zijn.

E-data & Research oktober 2020 verschenen

E-data & Research oktober 2020 verschenen

Lees de succesverhalen over het delen en hergebruiken van data in de nieuwste E-data & Research. Met in dit nummer onder andere: effecten COVID-19 overal voelbaar, PDI-SSH investeert in digitale infrastructuren en digitale mogelijkheden veranderen sociaalwetenschappelijk onderzoek.

KNAW GRANT WEEK 2020

Tussen 3 en 6 november vindt de KNAW Grant Week 2020 plaats. Tijdens dit event zal DANS een workshop verzorgen over data management.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

AgendaToon afgelopen evenementen