Nieuws

Nieuws

Brandbrief jonge wetenschappers aan regering

Kennis gaat verloren, potentiële innovaties stagneren en carrières raken gefrustreerd. Dit zijn in het kort de gevolgen van de coronacrisis voor jonge wetenschappers als er niets gebeurt. Reden voor het Promovendi Netwerk Nederland, PostdocNL en De Jonge Akademie om onlangs namens alle Nederlandse Young Academies een brandbrief aan de regering te sturen, met het verzoek tot een continuïteitspakket van € 350 miljoen.

Recommendations for Services in a FAIR Data Ecosystem

De resultaten van een samenwerking tussen RDA Europe, FAIRsFAIR, OpenAIRE, FREYA en EOSC-hub zijn zojuist gepubliceerd in Patterns in een artikel getiteld Recommendations for Services in a FAIR Data Ecosystem.

DataverseNL hét nieuwe platform voor boomringdata

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en DANS hebben besloten om DataverseNL vanaf april 2021 in te zetten als het nieuwe DCCD-portaal voor het deponeren, downloaden en (inter)nationaal verspreiden van boomringdata.

CoreTrustSeal: verzoek om feedback

CoreTrustSeal onderzoekt - middels een request for community feedback - hoe de organisatie beter kan inspelen op behoeften uit het veld.

DANS lid van OpenAIRE Legal Entity

Op 17 juli 2020 is DANS officieel lid, regular member, geworden van OpenAIRE Legal Entity (LE). Hiermee blijft DANS ook na de afloop van het huidige, door Horizon 2020 gefinancierde, project OpenAIRE Advance bij OpenAIRE betrokken. OpenAIRE Advance loopt tot eind februari 2021.

Help mee de CESSDA DMEG te verbeteren

Via een online survey is het mogelijk een bijdrage te leveren aan verbeteringen van de Data Management Expert Guide (DMEG) van CESSDA.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

AgendaToon afgelopen evenementen