Nieuws

Nieuws

Erfgoed van Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid

Bijna een jaar geleden ging de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) op 1 maart 2018 op in het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). Het Archievenblad besteedt aandacht aan een decennium lang digitale duurzaamheid van informatie op de kaart zetten.

E-data & Research februari 2019 verschenen

E-data & Research februari 2019 verschenen

Lees de succesverhalen over het delen en hergebruiken van data in de nieuwste E-data & Research. Met in dit nummer onder andere: speuren in de archieven van Omrop Fryslân, een interview met Herbert van de Sompel, per 1 januari Chief Innovation Officer bij DANS en een artikel over de winnaars van de Dataprijs 2018.

Jonge onderzoekers ondersteunen Plan S

Jonge onderzoekers ondersteunen Plan S

De European Council of Doctoral Candidates (EuroDoc), de Marie Curie Alumni Association (MCAA), en de Young Academy of Europe (YAE) ondersteunen de richtlijnen voor de implementatie van Plan S.

Nieuw in EASY: Continu Onderzoek Burgerperspectieven (2013 t/m 2016)

Nieuw  in EASY: Continu Onderzoek Burgerperspectieven (2013 t/m 2016)

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) brengt met het Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB) de mening van burgers in kaart. Het SCP onderzoekt waarover burgers zich zorgen maken, wat ze belangrijk vinden, hoe het met hen gaat, en met de maatschappij en de politiek.

iPRES 2019: Call for contributions

iPRES 2019: Call for contributions

Van 16 tot en met 20 september 2019 vindt in Amsterdam iPRES 2019 plaats. De organisatie van deze vooraanstaande internationale conferentie over digitale duurzaamheid is in handen van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Vanaf nu kunt u uw bijdragen voor de conferentie insturen.

NARCIS en Unpaywall

NARCIS en Unpaywall

Vorig jaar heeft DANS onderzocht of de Access Rights van artikelen in NARCIS altijd dezelfde Access Rights hebben als die in Unpaywall. Uit dat onderzoek blijkt dat dit nogal eens kan afwijken.

Science Europe presenteert Practical Guide to the International Alignment of RDM

Science Europe presenteert Practical Guide to the International Alignment of RDM

Financiers van onderzoek, onderzoeksorganisaties en individuele onderzoekers hebben verschillende behoeften en vereisten op het gebied van Research Data Management (RDM). In de nieuwste publicatie van Science Europe, de ‘Practical Guide to the International Alignment of Research Data Management’, worden deze RDM-vereisten internationaal geharmoniseerd.

28 januari: internationale dag van de privacy

28 januari: internationale dag van de privacy

Het is 28 januari en dat betekent dat het de internationale dag van de privacy is. In het leven geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie, om burgers beter te informeren over het belang van privacybescherming.

Informatiemateriaal over het opslaan en delen van data

Op deze site staat informatie over het deponeren van en zoeken naar data. Neem bij vragen contact met ons op, of raadpleeg de pagina Informatiemateriaal voor meer informatie.

Agenda