Nieuws

Nieuws

NWO-Synergy 2020

NWO-Synergy 2020

Het NWO presenteert voor de derde keer de jaarlijkse SSH-conferentie NWO-Synergy. Dit jaar is het thema ‘Changing Societies’.

DANS-subsidie voor ICPSR Summer Program

DANS verleent elk jaar subsidie aan research masterstudenten en PhD's voor het bezoeken van het Summer Program in Quantitative Methods of Social Research van het Interuniversity Consortium for Political and Social Research (ICPSR). Lees hier hoe je kans kunt maken op deze subsidie.

DANS bestaat 15 jaar!

DANS bestaat 15 jaar!

Begonnen als klein instituut, met 15 werknemers, is DANS in 15 jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Nederlandse data-infrastructuur. Met bijna 60 werknemers verleent DANS diensten aan zowel instituten, dataprofessionals als onderzoekers en zorgt het voor permanente toegang tot digitale onderzoeksgegevens.

Ook in EASY: migratie

Ook in EASY: migratie

De Verenigde Naties hebben 18 december uitgeroepen tot Internationale Dag van de Migrant. Door de menselijke geschiedenis heen is migratie een moedige uitdrukking geweest van de wil van het individu om tegenspoed te overwinnen en een beter leven te leiden. In het online archief EASY is data te vinden over migratie.

Save the date 24 maart: voer voor psychologen

Op 24 maart 2020 organiseren DANS en het LCRDM ‘Voer voor psychologen’, een event speciaal voor onderzoekers in de psychologie, met tools, tips en tricks op het gebied Research Data Management en het delen van data.

De digitale schatkamer van DANS in het Archievenblad

De digitale schatkamer van DANS in het Archievenblad

Het decembernummer van het Archievenblad bevat een uitgebreid artikel over de rol van DANS op het gebied van Research Data Management. Daarnaast worden de werkzaamheden van de verschillende DANS-diensten en -projecten beschreven.

KDP-subsidie toegekend aan 10 nieuwe projecten

KDP-subsidie toegekend aan 10 nieuwe projecten

DANS heeft onlangs subsidies toegekend aan tien Kleine Dataprojecten (KDP’s) uit diverse disciplines: van de geschiedenis van de Nederlandse filmcultuur tot bodemonderzoek in Twente.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda

CLIN30

30-01-2020 , Utrecht, Nederland