Nieuws

Nieuws

RDA plenary 15 online beschikbaar

RDA plenary 15 online beschikbaar

De RDA plenary meeting in Melbourne, Australië, is komende weken online te volgen. Het fysieke evenement is door de situatie rondom COVID-19 afgelast. De Keynotes en presentaties worden nu virtueel verzorgd.

ESSLLI 2020: Inschrijvingen open

De inschrijvingen voor ESSLLI2020 (3 tot 14 augustus, Universiteit Utrecht) zijn open. De European Summer School in Logic, Language and Information (ESSLLI) is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1989 wordt georganiseerd. De ESSLLI Summer School biedt een interdisciplinaire setting waarin cursussen en workshops worden gegeven in logica, taalkunde en informatica.

Nieuw in EASY: grote collectie maritieme opgravingsdossiers

Nieuw in EASY: grote collectie maritieme opgravingsdossiers

Stichting Batavialand heeft de papieren (scheeps)archeologische opgravingsdocumentatie van het voormalig maritiem depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gedigitaliseerd. Deze bijzondere collectie wordt nu toegankelijk gemaakt via EASY. Inmiddels is de eerste reeks opgravingsdossiers uit de maritieme rijkscollectie via EASY gepubliceerd. Deze reeks betreft de dossiers van wrakken die werden aangetroffen bij de ontginning van de Wieringermeer en de Noordoostpolder.

SSHOC op de Digital Humanities Hackathon

SSHOC op de Digital Humanities Hackathon

SSHOC zal dit jaar te zien zijn tijdens de Digital Humanities Hackathon (27/5 – 5/6 2020). Hier zullen Kea Tijdens en Dani Ceccon de WageIndicator dataset tonen en laten zien hoe deze gebruikt kan worden bij het beantwoorden van onderzoeksvragen binnen de Digital Humanities en Sociale Wetenschappen.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda

Life2020

26-05-2020 to 27-05-2020 , Egmond aan Zee, Nederland