Nieuws

Nieuws

Ook in EASY: Studenten en hun leefomgeving

Ook in EASY: Studenten en hun leefomgeving

Op 17 november wordt de Internationale dag van de Student gevierd. Er wordt stil gestaan bij de (on)mogelijkheden die er zijn als student en de veranderingen die soms nodig zijn en waarbij studenten een belangrijke rol kunnen spelen. In ons digitale archief is ook data terug te vinden en te hergebruiken over studenten en hun omgeving.

Workshop duurzaamheid en veiligheid voor digitaal erfgoed

Workshop duurzaamheid en veiligheid voor digitaal erfgoed

Het Netwerk Digitaal Erfgoed biedt op 28 november 2019 een workshop aan tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed. Tussen 10.30 uur en 16.30 uur kunt kosteloos deze workshop volgen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Meer dan 2 miljoen wetenschappelijke publicaties in NARCIS

Meer dan 2 miljoen wetenschappelijke publicaties in NARCIS

Medewerkers van Wageningen University & Research-Library hebben er, samen met een breed invoerdersnetwerk bij de onderzoeksgroepen, voor gezorgd dat het aantal publicaties toegankelijk via NARCIS is gestegen tot boven de twee miljoen. DANS heeft het team gefeliciteerd met een taart!

Data Horror stories bij het LCRDM

Data Horror stories bij het LCRDM

Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management heeft met het oog op Halloween enkele horrorverhalen gebundeld op de website lcrdm.nl/horror. De verhalen over research datamanagement verschijnen tijdens de Dutch Data Horror Week.

Ook in EASY: internet

Ook in EASY: internet

Vanaf 2005 wordt ieder jaar op 29 oktober Internet Day gevierd. Internet Day wil de mogelijkheden laten zien die nieuwe technologieën bieden om de levensstandaard te verbeteren door mensen meer inzicht te geven in technologie en de functies ervan. In ons online archief EASY zijn datasets te vinden om het internet en online gedrag te analyseren en te onderzoeken.

Helis Academy: FAIR data stewardship cursus

Helis Academy: FAIR data stewardship cursus

De Helis Academy cursus: FAIR Data Stewardship – digital data scholarship for life sciences richt zich op het verbeteren van uw kennis en kunde op het gebied van FAIR data stewardship. De driedaagse cursus richt zich op de verschillende aspecten van data stewardship, de data life cycle, en de FAIR principes.

Sprints for Things

Sprints for Things

Werkt u aan onderzoeksondersteuning vanuit een IT-perspectief, vanuit een ondersteunend en opleidingsperspectief of vanuit een beleidsperspectief? Bent u een onderzoeker en wilt u graag nadenken over het aanpassen van "23 Things" voor collega's? Doe mee!

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda

EDDI19

03-12-2019 to 04-12-2019 , Tampere, Finland

CLIN30

30-01-2020 , Utrecht, Nederland