Nieuws

Nieuws

Video over gebruik van PID's

Onlangs heeft het project FREYA de video "FREYA - The Power of PIDs" gelanceerd. De video legt uit hoe onderzoekers gebruik kunnen maken van PID's.

Nominaties Nederlandse Dataprijs 2020 gesloten

Uit de 44 inzendingen zal de vakkundige jury onderzoeken nomineren voor de Nederlandse Dataprijs 2020. De prijs zal worden uitgereikt op 18 november 2020. Het belooft een spannende en interessante dag te worden!

Nieuwe RDM support blog serie OpenAIRE

Nieuwe RDM support blog serie OpenAIRE

Ellen Leenarts (DANS) publiceerde onlangs een blog over de een blog serie van OpenAIRE. Centraal hierin staan de NOADs die hun ervaringen delen over het starten van Research Data Managementsupport voor instituten, zoals universiteiten en hogescholen.

Wegwijzer voorkeursformaten in de maak

Wil je digitale informatie duurzaam bewaren, dan is kennis over bestandsformaten onmisbaar. Een whitepaper belicht de plannen voor een wegwijzer op dit terrein. Erfgoedinstellingen worden uitgenodigd hierop hun reactie te geven.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

AgendaToon afgelopen evenementen