Nieuws

Nieuws

Data Horror stories bij het LCRDM

Data Horror stories bij het LCRDM

Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management heeft met het oog op Halloween enkele horrorverhalen gebundeld op de website lcrdm.nl/horror. De verhalen over research datamanagement verschijnen tijdens de Dutch Data Horror Week.

Ook in EASY: internet

Ook in EASY: internet

Vanaf 2005 wordt ieder jaar op 29 oktober Internet Day gevierd. Internet Day wil de mogelijkheden laten zien die nieuwe technologieën bieden om de levensstandaard te verbeteren door mensen meer inzicht te geven in technologie en de functies ervan. In ons online archief EASY zijn datasets te vinden om het internet en online gedrag te analyseren en te onderzoeken.

Helis Academy: FAIR data stewardship cursus

Helis Academy: FAIR data stewardship cursus

De Helis Academy cursus: FAIR Data Stewardship – digital data scholarship for life sciences richt zich op het verbeteren van uw kennis en kunde op het gebied van FAIR data stewardship. De driedaagse cursus richt zich op de verschillende aspecten van data stewardship, de data life cycle, en de FAIR principes.

Sprints for Things

Sprints for Things

Werkt u aan onderzoeksondersteuning vanuit een IT-perspectief, vanuit een ondersteunend en opleidingsperspectief of vanuit een beleidsperspectief? Bent u een onderzoeker en wilt u graag nadenken over het aanpassen van "23 Things" voor collega's? Doe mee!

Aankomend evenement: ReproHack

Aankomend evenement: ReproHack

Op zaterdag 30 november vindt er een Reproducibility Hackathon plaats in de Universiteitsbibliotheek van Leiden. Een interdisciplinaire groep wetenschappers zal tijdens ReproHack worden uitgedaagd om samen artikelen te reproduceren waarvan zowel de data als code openbaar is gemaakt.

100.000 datasets in EASY

100.000 datasets in EASY

Irene Garcia-Martí en Marga Koelen van ITC Faculty of Geo-Information Science and Earth Observation van de Universiteit van Twente hebben ervoor gezorgd dat het aantal datasets toegankelijk via het online archiveringssysteem EASY is gestegen tot 100.000.

KNAW Academy Grant Week 2019

KNAW Academy Grant Week 2019

Van dinsdag 5 november tot en met donderdag 7 november organiseert de KNAW de Academy Grant Week. Deze dagen staan geheel in het teken van alles rond het aanvragen van subsidies. De verschillende workshops en lezingen vinden plaats in het Trippenhuis in Amsterdam.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda

CLIN30

30-01-2020 , Utrecht, Nederland