Nieuws

Nieuws

FAIRsFAIR lanceert Open Call for Data Repositories

FAIRsFAIR lanceert Open Call for Data Repositories

FAIRsFAIR lanceert een Open Call voor Data Repositories. De Open Call richt zich op twee initiatieven: ondersteuning voor het verkrijgen van CoreTrustSeal certificering en ondersteuning voor “FAIRification” van repositories.

Nieuwe MOOC: Delivering Research Data Management Services

In samenwerking met het Digital Curation Center en University of Edinburgh heeft Research Data Netherlands een Massive Open Online Course (MOOC) ontwikkeld over Delivering Research Data Management Services (DRDMS). De cursus is open voor inschrijving en begint officieel op 2 september 2019.

iPRES 2019: Call for contributions – Ad Hoc programma

iPRES 2019: Call for contributions – Ad Hoc programma

De programmacommissie van iPRES 2019 heeft een Open Call geplaatst voor het Ad Hoc programma. Dit programma maakt onderdeel uit van de jaarlijkse iPRES conferentie, die dit jaar plaatsvindt tussen 16 en 20 september in Amsterdam.

LCRDM inventariseert behoefte aan Nederlands datacuratienetwerk

De LCRDM-taakgroep Dutch Data Curation Network onderzoekt of datacuratie in Nederland gebaat is bij een lichtgewicht professioneel netwerk voor het uitwisselen van kennis en ervaringen. Tot 3 juli kunt u hieraan bijdragen door een korte vragenlijst in te vullen.

Speeddaten en data verzamelen met ODISSEI

Speeddaten en data verzamelen met ODISSEI

ODISSEI organiseert een wetenschappelijke speeddate tijdens de 5th International Conference on Computational Social Science (IC2S2). Daarnaast herhaalt ODISSEI de call 'Collect new data in the LISS panel'.

Programma iPRES 2019 bekend

Programma iPRES 2019 bekend

Het (voorlopige) programma van iPRES2019, Eye on the Horizon, is bekend. De langstlopende conferentie op het gebied van 'Digital Preservation' vindt dit jaar plaats in Amsterdam.

Early Career Researcher Training Workshop 2019

Early Career Researcher Training Workshop 2019

Met dank aan het sponsorschap van de European Geosciences Union (EGU), biedt het World Data System van de International Science Council (WDS) van 6 tot 8 november een Research Data Management (RDM) Training Workshop aan voor Early Career onderzoekers.

Vul ook de ARIADNEplus survey in!

Vul ook de ARIADNEplus survey in!

Het ARIADNEplus-project nodigt archeologische onderzoekers en datamanagers uit om deel te nemen aan een online onderzoek naar gemeenschapsbehoeften met betrekking tot gegevensuitwisseling en toegang, nieuwe diensten en hulpmiddelen en gerelateerde trainingsbehoeften.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda