Nieuws

Nieuws

Dataverse Community meeting 2020

Deze week vindt de jaarlijkse Dataverse Community Meeting plaats, een event waarbij ontwikkelaars, beheerders en gebruikers van dataverse elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Ook DANS is van de partij.

Ook in NARCIS: milieu

Ook in NARCIS: milieu

Op 5 juni 2020 vind de World Environment Day plaats. Gedurende deze dag worden over de hele wereld activiteiten georganiseerd om mensen bewuster te laten worden van hoe belangrijk het milieu voor onze wereld is en wat we kunnen doen om het milieu te beschermen. In NARCIS zijn verschillende publicaties te vinden over dit onderwerp.

PID Graph van de Nederlandse wetenschap

PID Graph van de Nederlandse wetenschap

Benieuwd naar informatie over de Nederlandse wetenschap? De portal NARCIS.nl biedt steeds meer informatie door de automatische koppeling van persistent identifiers in een PID Graph.

RDA COVID-19 aanbevelingen en richtlijnen open voor commentaar

De door de Research Data Alliance (RDA) opgerichte RDA COVID-19 Working Group publiceert op 28 mei de laatste versie van haar aanbevelingen en richtlijnen. Het document staat open voor feedback en opmerkingen vanuit de wereldwijde datagemeenschap.

Maak opnieuw kans op een KDP-subsidie

Maak opnieuw kans op een KDP-subsidie

Het is weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een subsidie voor een Klein Dataproject. Tot 30 september 2020 kunt u een projectvoorstel indienen en maakt u kans op een KDP subsidie.

DANS opent de deuren als Technology Hotel

DANS opent de deuren als Technology Hotel

Binnen het ZonMw programma “Enabling Technologies Hotels” opereert DANS als een specialistische faciliteit voor het managen, delen en opslaan van data. Samen met het Amsterdam UMC en Philips Medical Systems begint DANS aan een ambitieus project om via de infrastructuur van DANS ruwe MRI data te delen voor AI en andere geavanceerde analyses.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

AgendaToon afgelopen evenementen