Nieuws

Nieuws

FREYA-event: PIDs in de context van EOSC

FREYA-event: PIDs in de context van EOSC

Op 21 oktober organiseert FREYA een evenement van een halve dag, dat via demo's en tutorials een discussie over het gebruik van PID's in de context van de EOSC zal aanmoedigen, tijdens de 14e plenaire vergadering van de RDA in Helsinki.

Week 3: Delivering Research Data Management Services

Week 3: Delivering Research Data Management Services

De derde week van de nieuwe open online course: Delivering Research Data Management Services is succesvol van start gegaan. Week 3 richt zich op hoe een datamanagementplan (DMP) in praktijk kan worden gebracht, het ontwikkelen van DMP-websites en over DMP-services.

Succesvol Klein Data Project: Data van Dagboeken

Succesvol Klein Data Project: Data van Dagboeken

In 2016 ontving Douwe Zeldenrust een KDP-subsidie voor het project Data van Dagboeken van het Meertens Instituut (KNAW). Het project richtte zich op het digitaliseren van de metadata van de collectie dagboeken en egodocumenten uit het Nederlands Dagboekarchief.

Open Science FAIR staat voor de deur

Open Science FAIR staat voor de deur

Maandag 16 september start de Open Science FAIR in Porto. Tot en met woensdag 18 september vindt de tweede editie van deze internationale Open Science FAIR plaats.

Inspirerende Landelijke workshop Onderzoekinformatie

Op 3 september 2019 organiseerde DANS samen met de Koninklijke Bibliotheek (KB) een middag met thema’s die betrekking hebben op het uitwisselen van gegevens op het gebied van onderzoekinformatie en Open Science.

Oproep: Geo-Informatie Nederland & NCG Scriptie Award 2019

Een zoektocht van Geo-Informatie Nederland (GIN) en het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-informatica (NCG) naar de beste scriptie van 2019 is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie onderzoekers aan het geo-domein te binden.

iPRES 2019 staat voor de deur

iPRES 2019 staat voor de deur

Binnenkort verzamelen zo’n 400 experts uit 30 landen, 5 continenten en uiteenlopende sectoren zich in Amsterdam om kennis te delen over de digitale toegankelijkheid van ons erfgoed. De toonaangevende iPRES-conferentie vindt dit jaar van 16-20 september in Nederland plaats en DANS is daar nauw bij betrokken.

Week 2: Delivering Research Data Management Services

Week 2: Delivering Research Data Management Services

De tweede week van de nieuwe open online course: Delivering Research Data Management Services is succesvol van start gegaan. Week 2 richt zich op de basisprincipes van zelf-evaluatie van het huidige en potentiële vermogen van een instelling om passende RDM diensten te leveren.

Succesvol Klein Data Project: Project STARS

Succesvol Klein Data Project: Project STARS

In 2018 ontving prof. dr. Marcel van Aken samen met zijn collega’s prof. dr. Maja Dekovic en dr. Ellen Reitz een KDP-subsidie voor STARS, een longitudinaal onderzoek naar relationele en seksuele ontwikkeling van jongeren in Nederland.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda