Nieuws

Nieuws

Ook in EASY: Vriendschap

Op 30 juli vindt de internationale dag van de Vriendschap plaats. In 2011 werd deze dag voor het eerst uitgeroepen door de Verenigde Naties. Het idee achter deze dag is dat vriendschap tussen personen, landen, culturen en individuen kan leiden tot vrede en bruggen bouwut tussen gemeenschappen. In ons digitale archief EASY zijn ook datasets en publicaties terug te vinden en te hergebruiken over vriendschap.

Inschrijving online event Voer voor psychologen geopend

Inschrijving online event Voer voor psychologen geopend

Op 3 september organiseren DANS en het LCRDM ‘Voer voor psychologen’, een online event speciaal voor onderzoekers in de psychologie, met tools, tips en tricks op het gebied Research Data Management en het delen van data.

Rapport van de Workshop on Sustainable Software Sustainability 2019 (WOSSS19) online beschikbaar

Rapport van de Workshop on Sustainable Software Sustainability 2019 (WOSSS19) online beschikbaar

Eind april 2019 organiseerde DANS samen met het Software Sustainability Institute (UK) en het Netherlands eScience Center voor de derde maal een workshop over de duurzaamheid van software. De Workshop on Sustainable Software Sustainability richtte zich op iedereen die software maakt, aanschaft of onderhoudt in met name de wetenschap en de erfgoedsector. Onlangs is het rapport van deze workshop verschenen.

Brandbrief jonge wetenschappers aan regering

Kennis gaat verloren, potentiële innovaties stagneren en carrières raken gefrustreerd. Dit zijn in het kort de gevolgen van de coronacrisis voor jonge wetenschappers als er niets gebeurt. Reden voor het Promovendi Netwerk Nederland, PostdocNL en De Jonge Akademie om onlangs namens alle Nederlandse Young Academies een brandbrief aan de regering te sturen, met het verzoek tot een continuïteitspakket van € 350 miljoen.

Recommendations for Services in a FAIR Data Ecosystem

De resultaten van een samenwerking tussen RDA Europe, FAIRsFAIR, OpenAIRE, FREYA en EOSC-hub zijn zojuist gepubliceerd in Patterns in een artikel getiteld Recommendations for Services in a FAIR Data Ecosystem.

DataverseNL hét nieuwe platform voor boomringdata

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en DANS hebben besloten om DataverseNL vanaf april 2021 in te zetten als het nieuwe DCCD-portaal voor het deponeren, downloaden en (inter)nationaal verspreiden van boomringdata.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

AgendaToon afgelopen evenementen