Nieuws

Nieuws

Ook in EASY: handschriften

Ook in EASY: handschriften

Op 23 januari wordt de internationale dag van het handschrift gevierd. Het Platform Handschriftontwikkeling heeft deze dag in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het schrijven met de hand – iets wat in het digitale tijdperk steeds minder wordt gedaan. In EASY is ook data te vinden over handschriften.

Twee RDA-resultaten goedgekeurd

Twee RDA-resultaten goedgekeurd

RDA-aanbevelingen zijn de officiële, goedgekeurde resultaten van RDA en worden beschouwd als boegbeeld-uitkomsten van het initiatief.

NWO-Synergy 2020

NWO-Synergy 2020

Het NWO presenteert voor de derde keer de jaarlijkse SSH-conferentie NWO-Synergy. Dit jaar is het thema ‘Changing Societies’.

DANS-subsidie voor ICPSR Summer Program

DANS verleent elk jaar subsidie aan research masterstudenten en PhD's voor het bezoeken van het Summer Program in Quantitative Methods of Social Research van het Interuniversity Consortium for Political and Social Research (ICPSR). Lees hier hoe je kans kunt maken op deze subsidie.

DANS bestaat 15 jaar!

DANS bestaat 15 jaar!

Begonnen als klein instituut, met 15 werknemers, is DANS in 15 jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Nederlandse data-infrastructuur. Met bijna 60 werknemers verleent DANS diensten aan zowel instituten, dataprofessionals als onderzoekers en zorgt het voor permanente toegang tot digitale onderzoeksgegevens.

Ook in EASY: migratie

Ook in EASY: migratie

De Verenigde Naties hebben 18 december uitgeroepen tot Internationale Dag van de Migrant. Door de menselijke geschiedenis heen is migratie een moedige uitdrukking geweest van de wil van het individu om tegenspoed te overwinnen en een beter leven te leiden. In het online archief EASY is data te vinden over migratie.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda