Nieuws

Nieuws

K-PLEX: Knowledge Complexity

K-PLEX: Knowledge Complexity

Het gebruik van deskundigheid vanuit de geesteswetenschappen om vertekening in big data-benaderingen over het genereren van kennis, te verkennen.

Blogpost: OCLC Research Mini-Symposium over Linked Data

Blogpost: OCLC Research Mini-Symposium over Linked Data

OCLC organiseerde op 19 november 2018 een 'mini-symposium' over Linked Data, in het kantoor van OCLC te Leiden. 43 academische staf uit Nederlandse academische bibliotheken, cultureel erfgoedinstellingen, de Nationale Bibliotheek, het Nationaal Archief, het Instituut voor Beeld en Geluid en OCLC-collega's in Europa werden hier samengebracht om te spreken over Linked Data. Lees meer over het event in de blogpost.

NARCIS als onderzoeksobject bij de Association for information Science and Technology (ASIS&T)

NARCIS als onderzoeksobject bij de Association for information Science and Technology (ASIS&T)

DANS visiting fellow en voormalig KNAW visiting professor Richard Smiraglia heeft tijdens de ASIS&T jaarlijkse bijeenkomst, op 10-14 oktober, een presentatie over NARCIS, zijn classificatiesysteem en de daarin ingebedde beroepsclassificatie van het onderzoek. De jaarlijkse bijeenkomst had als thema "Building and sustaining an ethical future with emerging technology".

Call for contributions iPRES 2019

Van 16 tot en met 20 september 2019 vindt in Amsterdam iPRES 2019 plaats. De organisatie van deze vooraanstaande internationale conferentie over digitale duurzaamheid is in handen van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Vanaf nu kunt u uw bijdragen voor de conferentie insturen.

EOSCpilot & LIBER webinar 'Skills and Training in Open Science and the EOSC ecosystem'

In een razendsnel veranderende digitale wereld beoordelen en innoveren bibliotheken hun diensten om het werk van onderzoekers te ondersteunen. Dit gezamenlijke webinar van het EOSCpilot project en LIBER op 14 december wil de LIBER-gemeenschap verbinden met het werk van het EOSCpilot-project voor stewardship in de EOSC context, door middel van rondetafelgesprekken met de LIBER werkgroep 'Digital Skills for Library Staff and Researchers'.

Digital Preservation Awards uitgereikt

Op donderdag 29 november vond de uitreiking plaats van de Digital Preservation Awards; prijzen bedoeld voor personen of organisaties die een significante en innovatieve bijdrage leverden aan het behouden van ons digitale erfgoed.

Informatiemateriaal over het opslaan en delen van data

Op deze site staat informatie over het deponeren van en zoeken naar data. Neem bij vragen contact met ons op, of raadpleeg de pagina Informatiemateriaal voor meer informatie.

Agenda

IDCC19

04-02-2019 to 07-02-2019 , Melbourne, Australia