Nieuws

Nieuws

EOSC tijdens de RDA VP17

EOSC tijdens de RDA VP17

Op 23 april 2021 vindt tijdens de RDA Virtual Plenary 17 (VP17) een workshop over prioriteiten en internationale afstemming voor de European Open Science Cloud (EOSC) plaats. DANS deputy director Ingrid Dillo is uitgenodigd om deel te nemen aan het panel.

DANS lid van het Global Dataverse Community Consortium (GDCC)

DANS lid van het Global Dataverse Community Consortium (GDCC)

Sinds 2019 is DANS lid van het Global Dataverse Community Consortium (GDCC). Samen met het Institute for Quantitative Social Science (IQSS) van de Universiteit van Harvard en het Odum Institute van de Universiteit van North Carolina was DANS betrokken bij de oprichting van het consortium, dat momenteel meer dan dertig instellingen verdeeld over vijf continenten telt.

Archeologische data nu vrij toegankelijk

De open access-trend in de archeologie heeft een vlucht genomen in de afgelopen jaren. Waar 8 jaar geleden de grote archeologische bedrijven als BAAC, RAAP en ADC als eerste kozen voor het versoepelen van de toegangsrechten heeft dit zich nu volledig doorgezet: 99% van de 100.000 archeologische datasets bij DANS zijn nu direct toegankelijk.

FAIR en TRUST tijdens ACS Spring 2021 op 14 april

FAIR en TRUST tijdens ACS Spring 2021 op 14 april

Van 5 tot 30 april vindt de ACS Spring 2021 plaats. De American Chemical Society (ACS) Meetings & Expositions zijn ontmoetingsplaatsen voor chemie professionals om ideeën uit te wisselen en wetenschappelijke en technische kennis te bevorderen. Op 14 april zal DANS twee presentaties verzorgen over FAIR en TRUST binnen de track 'Division of Chemical information'.

Save the date: IDCC21 op 19 april

Save the date: IDCC21 op 19 april

De 16e editie van de International Digital Curation Conference (IDCC) vindt in virtueel format plaats op 19 april in Edinburgh. Ingrid Dillo, adjunct-directeur van DANS, zal op de conferentie spreken.

Call for Sessions voor SciDataCon 2021

Call for Sessions voor SciDataCon 2021

SciDataCon 2021 is onderdeel van International Data Week (IDW) 2021, dat door International Science Council’s Committee on Data (CODATA), World Data System (WDS) en Research Data Alliance (RDA) wordt georganiseerd van 8 tot 11 november 2021. Session proposals voor SciDataCon 2021 kunnen worden ingestuurd tot vrijdag 30 april 2021.

Wegwijzers voor erfgoedinstellingen gelanceerd

Wegwijzers voor erfgoedinstellingen gelanceerd

Op 25 maart zijn drie handige tools voor erfgoedinstellingen gelanceerd door het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). Het gaat om de Wegwijzer Digitale Duurzaamheid, de Wegwijzer Voorkeursformaten en de Wegwijzer Certificering.

10 & 12 mei: SSHOC Open Science & RDM Train-the-Trainer Bootcamp

10 & 12 mei: SSHOC Open Science & RDM Train-the-Trainer Bootcamp

Op 10 en 12 mei 2021 vindt de SSHOC Open Science & Research Data Management Train-the-Trainer Bootcamp plaats. Deze bootcamp is één van de pre-conference events van de IASSIST 2021 Global Virtual Conference (GVC), dat van 18-20 mei 2021 plaats vindt. DANS is taakleider van de Train-the-Trainer activiteiten binnen SSHOC.

Nieuw in EASY: Burgerperspectieven

Nieuw in EASY: Burgerperspectieven

Begin maart is de dataset "Continu Onderzoek Burgerperspectieven 2019 - COB2019" Open Access gepubliceerd. Via EASY is de dataset te bekijken en gebruiken.


Volg DANS ook via Twitter

Via @DANS_knaw_nwo informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

AgendaToon afgelopen evenementen