Nieuws

Nieuws

8 & 11 februari: Train-the-Trainer RDM Bootcamp

8 & 11 februari: Train-the-Trainer RDM Bootcamp

Op 8 en 11 februari organiseren het SSHOC en DARIAH-ERIC een interactieve bootcamp over Research Data Management (RDM). DANS neemt deel aan het SSHOC-project binnen het Consortium van Europese Social Science Data Archives (CESSDA).

DANS officieel lid van de EOSC Association

DANS mag zich sinds kort officieel lid van de EOSC Association noemen. Op 17 december jongstleden vond de eerste General Assembly plaats van de leden en observers van de nieuwe EOSC Association. Deze associatie volgt de tijdelijke EOSC governance op.

Nieuwe publicatie over het potentieel van de PID Graph verschenen

Op 8 januari 2021 is het artikel “Connected Research: The Potential of the PID Graph” in het open access tijdschrift Patterns (Cell Press) verschenen. DANS-medewerkers Ricarda Braukmann en René van Horik schreven als co-auteurs mee aan het artikel.

DANS aanwezig bij Open Science Festival

DANS aanwezig bij Open Science Festival

Op 11 februari organiseert het NPOS het nationale Open Science Festival. Tijdens dit online event kunnen onderzoekers leren van Open Science-praktijken. Ook DANS is betrokken.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

AgendaToon afgelopen evenementen