Nieuws

Nieuws

DANS feliciteert SOCON met 40 jaar onderzoek

DANS feliciteert SOCON met 40 jaar onderzoek

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat de sectie Sociologie van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek startte in het kader van de survey 'Sociaal-culturele ontwikkelingen in Nederland' (SOCON).

Open dag over open science groot succes

Op 14 februari organiseerde DANS samen met de Jonge Akademie KNAW, het Promovendi Netwerk Nederland, de RDA National Node en het Europese project OpenAIRE een open dag over open onderzoeksdata, onderzoeksdatamanagement, data-archivering en datahergebruik. Door de ruim 100 aanwezigen, open discussies en de informatiestands werd de dag een groot succes.

DANS datasets opgenomen in Europese 'discovery service' B2FIND

DANS datasets opgenomen in Europese 'discovery service' B2FIND

B2FIND is een Europese informatiedienst, onderdeel van de European Open Science Cloud, die onderzoeksdata toegankelijk maakt. Op dit moment bevat B2FIND informatie over meer dan 750.000 datasets afkomstig uit verschillende wetenschappelijke disciplines.

Erfgoed van Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid

Bijna een jaar geleden ging de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) op 1 maart 2018 op in het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). Het Archievenblad besteedt aandacht aan een decennium lang digitale duurzaamheid van informatie op de kaart zetten.

E-data & Research februari 2019 verschenen

E-data & Research februari 2019 verschenen

Lees de succesverhalen over het delen en hergebruiken van data in de nieuwste E-data & Research. Met in dit nummer onder andere: speuren in de archieven van Omrop Fryslân, een interview met Herbert van de Sompel, per 1 januari Chief Innovation Officer bij DANS en een artikel over de winnaars van de Dataprijs 2018.

Jonge onderzoekers ondersteunen Plan S

Jonge onderzoekers ondersteunen Plan S

De European Council of Doctoral Candidates (EuroDoc), de Marie Curie Alumni Association (MCAA), en de Young Academy of Europe (YAE) ondersteunen de richtlijnen voor de implementatie van Plan S.

Nieuw in EASY: Continu Onderzoek Burgerperspectieven (2013 t/m 2016)

Nieuw  in EASY: Continu Onderzoek Burgerperspectieven (2013 t/m 2016)

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) brengt met het Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB) de mening van burgers in kaart. Het SCP onderzoekt waarover burgers zich zorgen maken, wat ze belangrijk vinden, hoe het met hen gaat, en met de maatschappij en de politiek.

Informatiemateriaal over het opslaan en delen van data

Op deze site staat informatie over het deponeren van en zoeken naar data. Neem bij vragen contact met ons op, of raadpleeg de pagina Informatiemateriaal voor meer informatie.

Agenda