Nieuws

Nieuws

Ook in EASY: vrijwilligers

Ook in EASY: vrijwilligers

Door de Verenigde Naties is 5 december uitgeroepen tot de 'Internationale Vrijwilligersdag', in Nederland wordt dit morgen, op 7 december, gevierd. Het is een door de vrijwilligersorganisaties van de Verenigde Naties ingestelde dag om wereldwijd het vrijwilligerswerk respect te tonen en te promoten. Ook in EASY is data te vinden over vrijwilligers en hun werk.

Programma OpenMR Benelux 2020 bekend

Programma OpenMR Benelux 2020 bekend

Het programma van OpenMR Benelux 2020 is bekend. De conferentie op het gebied van Open Science voor onderzoekers die met Magnetic Resonance (MR) data werken.

OpenAIRE en DANS

OpenAIRE en DANS

OpenAIRE staat voor Open Access Infrastructure for Research in Europe. Het doel van OpenAIRE is het ondersteunen van het Open Science beleid van de Europese Commissie. De EC wil dat publicaties en datasets die met Europees onderzoeksgeld worden gefinancierd open access beschikbaar worden gemaakt. Op de webpagina van de task force Research Data Management staat een groot aantal producten die het open access beschikbaar stellen van onderzoeksdata ondersteunen.

Lancering online stappenplan voor FAIR software

Op 21 november waren de deelnemers van het Nationaal eScience Symposium in Amsterdam getuige van een speciale gebeurtenis: de lancering van de FAIR Software Route. Deze online stap-voor-stap handleiding helpt ontwikkelaars, onderzoekers en datastewards om onderzoekssoftware “FAIR” te maken.

Call for proposals voor de Web Archiving Conference

Call for proposals voor de Web Archiving Conference

Het International Internet Preservation Consortium (IIPC) organiseert de Web Archiving Conference (WAC) in samenwerking met de Bibliothèque et Archives Nationales de Québec (BAnQ) op 12 en 13 mei 2020. Proposals voor de conferentie kunnen worden ingediend tot 1 december 2019.

Ook in EASY: Wereld Televisie Dag

Ook in EASY: Wereld Televisie Dag

De Verenigde Naties hebben 21 november uitgeroepen tot 'Wereld Televisie Dag' (World Television Day). Een dag waarop extra aandacht besteed wordt aan culturele uitwisseling die gericht is op vrede, veiligheid en economische en sociale ontwikkeling. In EASY is allerlei data te vinden over televisie en mediagebruik.

DANS bij Sharing is Caring-conferentie

DANS bij Sharing is Caring-conferentie

Op 22 november vindt de Sharing is Caring-conferentie plaats bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Tijdens de conferentie delen erfgoedinstellingen hun ideeën en best practices op het gebied van digitale collecties en open data.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda