U bent hier: Home > Actueel > Wint u in november de Nederlandse Dataprijs 2020?

Wint u in november de Nederlandse Dataprijs 2020?

Bent of kent u een onderzoeker met een goed voorbeeld van gedeelde data? Nomineer dan uzelf of een andere onderzoeker of onderzoeksgroep voor de Nederlandse Dataprijs 2020.

Nomineren kan via researchdata.nl. Om het jaar wordt de Dataprijs uitgereikt aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. De winnaars van de Dataprijs gaan naar huis met € 5.000 om de dataset (nog) toegankelijker te maken en een sculptuur. De Dataprijs wordt uitgereikt in drie categorieën: humaniora & sociale wetenschappen, exacte & technische wetenschappen en medische & levenswetenschappen. Nomineren kan tot 1 juni 2020.

Partners 

De Nederlandse Dataprijs is een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), een nationale coalitie van data-archieven die bestaat uit 4TU.ResearchData, SURFsara en DANS. Partners van de Nederlandse Dataprijs 2020 zijn: LCRDM, het Netherlands eScience Center, Netwerk Digitaal Erfgoed, OpenAIRE, DTL en de UKB werkgroep Research Data.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de prijs en de nominatiecriteria op de website van RDNL. Wilt u op de hoogte blijven van Dataprijs-nieuws? U kunt zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. Vragen kunnen worden gemaild naar dataprijs@researchdata.nl.

Gepubliceerd op: 19-03-2020