U bent hier: Home > Actueel > > E-data & Research juni 2018 verschenen

E-data & Research juni 2018 verschenen

Lees de succesverhalen over het delen en hergebruiken van data in de nieuwste E-data & Research. Met in dit nummer onder andere: Miljoenen teksten digitaal doorzoekbaar met Nederlab, een interview met Martijn Kleppe, hoofd onderzoek KB en een GDPR-spread, met informatie over o.a. de DataTag-tool.

E-data & Research is een nieuwsbrief over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Het blad bevat artikelen voor onderzoekers en studenten en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens.

E-data & Research verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: CentERdataCLARIAHDANSHuygens ING, de Koninklijke Bibliotheek en het Rijksmuseum. Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. De digitale versie is daar nu al beschikbaar; de papieren E-data & Research wordt vanaf 4 juni verspreid.

Gratis E-data & Research ontvangen?

Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie via edata@dans.knaw.nl. De volgende E-data & Research verschijnt in oktober.

Gepubliceerd op: 01-06-2018