U bent hier: Home > Actueel > 6e ESS-workshop Samenhang in Europa: eenheid in verscheidenheid

6e ESS-workshop Samenhang in Europa: eenheid in verscheidenheid

Deze (twee)jaarlijkse workshop biedt een ontmoetingsplaats aan onderzoekers die gebruik maken van de ESS-gegevens en geeft de gelegenheid om informatie uit te wisselen over de vele mogelijkheden van de ESS-data.

  • 6e ESS-workshop Samenhang in Europa: eenheid in verscheidenheid
  • 2018-03-16T09:00:00+01:00
  • 2018-03-16T18:00:00+01:00
  • Deze (twee)jaarlijkse workshop biedt een ontmoetingsplaats aan onderzoekers die gebruik maken van de ESS-gegevens en geeft de gelegenheid om informatie uit te wisselen over de vele mogelijkheden van de ESS-data.

Op vrijdag 16 maart 2018 organiseert DANS in samenwerking met het nationaal coördinatieteam van het European Social Survey (ESS), bestaande uit dr. Roza Meuleman, dr. Stéfanie André en prof. dr. Gerbert Kraaykamp, de zesde Nederlandse ESS-workshop. Deze (twee)jaarlijkse workshop biedt een ontmoetingsplaats aan onderzoekers die gebruik maken van de ESS-gegevens en geeft de gelegenheid om informatie uit te wisselen over de vele mogelijkheden van de ESS-data. De bijeenkomst fungeert bovendien als een forum voor een inhoudelijke discussie over bestaande verschillen tussen en binnen Europese landen op basis van onderzoek dat gebruikmaakt van deze nationaal en internationaal gerenommeerde dataverzameling.

Programma

Bekijk hier (pdf) het programma van de ESS-workshop op 16 maart. 

Presentaties

Alle presentaties van het ESS-symposium zijn als pdf beschikbaar: 

Opening: Gerbert Kraaykamp
Sessie 1: houdingen en onderwijs - 
Lotte Scheeren, Herman van de Werfhorst & Thijs Bol; Paul Sellies & Aart Liefbroer; Annemiek Schilpezand & Eelke de Jong
Sessie 2: migraties - Robbert Rademakers; Arno van Hootegem & Bart Meuleman; Lisa-Marie Kraus & Tim van Meurs
Sessie 3: gezondheid en politiek - Ingmar Leijen & Hester van Herk; Willem Gielen & Alex Lehr; Harry Ganzeboom en Yosef Arab
Sessie 4: methodologie - Yfke Ongena & Marieke Haan; Diana Popa; René Bekkers & Bart Sandberg; Marion Wittenberg 

ESS-bundel

De ESS-workshop heeft inmiddels al een behoorlijke traditie. Het is daarom ook de bedoeling om een bundel met bijdragen op basis van de workshoppresentaties in boekvorm uit te geven (deadline: 31-5-2018). Engels- en Nederlandstalige papers worden geaccepteerd.

Doelgroep

Doelgroep van het symposium zijn wetenschappelijk onderzoekers, promovendi en researchmasterstudenten die met ESS-data werken, of willen gaan werken. Ook geïnteresseerden die geen paper presenteren zijn van harte welkom om deel te nemen.

Locatie

De workshop vindt plaats in het Javagebouw van NWO in Den Haag. Bekijk de routebeschrijving.

Registratie

Deelname is gratis, u moet zich wel van tevoren aanmelden met behulp van dit aanmeldingsformulier.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze workshop kunt u contact opnemen met Marion Wittenberg via marion.wittenberg@dans.knaw.nl of +31 6 23 29 72 58.

Wanneer
16-03-2018 van 09:00 tot 18:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
Waar
Den Haag
Naam contactpersoon
Telefoon contactpersoon
+316 - 23 29 72 58
Agenda-item aan agenda toevoegen
iCal