U bent hier: Home > Actueel > DANS Data Trail Workshop: CoreTrustSeal voor DataverseNL partners

DANS Data Trail Workshop: CoreTrustSeal voor DataverseNL partners

Steeds meer nationale en internationale subsidiegevers stellen bij het verlenen van subsidies voor onderzoek voorwaarden op het gebied van open data en datamanagementbeleid. Een van die voorwaarden is dat onderzoeksdata moeten worden ondergebracht in ‘Trustworthy Digital Repositories (TDR)’. Een manier om zo’n TDR te worden is certificering door CoreTrustSeal, een internationaal erkende basiscertificering voor betrouwbare repositories. 

Op donderdag 16 september organiseert DANS een workshop voor de instellingen die bij DataverseNL aangesloten zijn, over wat er allemaal bij komt kijken om een CoreTrustSeal aan te vragen. CoreTrustSeal kijkt niet alleen naar de repository software, zoals bijvoorbeeld Dataverse, maar ook hoe het beleid van de repository is, en hoe datamanagement procedures gedocumenteerd zijn. Omdat dit bij de verschillende instellingen binnen DataverseNL anders is, zal iedere instelling zelf de CoreTrustSeal moeten aanvragen.

Naast aan algemene informatie over CoreTrustSeal besteden we aandacht aan de use case van de Universiteit van Tilburg, die het certificeringsproces onlangs heeft doorlopen. In de break-out kijken we naar hoe de instellingen zelf het beste kunnen starten.

Programma

14.00 - 14.10     Welkom -  Marion Wittenberg (DANS)

14.10 - 14.30     Introductie CoreTrustSeal - Ilona von Stein (DANS)

14.30 - 14.50     Casus: University Tilburg - Petra Ploeg en Kars Wijnhoven (Universiteit Tilburg)

14.50 - 14.55     Instructie break-out - Ilona von Stein (DANS)

14.55 - 15.15     Break-out

15.15 - 15.30     Q&A/Discussion - Marion Wittenberg (DANS)

Aanmelding

De workshop wordt gegeven in het Nederlands. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden, maar aanmelding is verplicht via het registratieformulier.

Wanneer
16-09-2021 van 14:00 tot 15:30 (Europe/Amsterdam / UTC200)
Waar
Online
Agenda-item aan agenda toevoegen
iCal