Nieuws

Nieuws

NWO: call for proposals Replicatiestudies, nu met geesteswetenschappen

NWO trekt wederom 1 miljoen euro uit om onderzoek, dat door anderen is uitgevoerd, opnieuw te laten doen. De eerste twee rondes uit 2017 en 2018 uit de pilot richtten zich op gezondheids- en sociale wetenschappen. Daar is nu onderzoek uit de geesteswetenschappen aan toegevoegd.

Succesvolle pilot organisatie PID's in NARCIS

Succesvolle pilot organisatie PID's in NARCIS

NARCIS biedt toegang tot wetenschappelijke informatie: publicaties, datasets, onderzoeken, onderzoekers en organisaties. Als pilot-applicatie binnen het Europese FREYA-project ondersteunt NARCIS nu ook het gebruik van identifiers voor organisaties.

LIBER Webinar: Finding and Reusing Research Data

LIBER Webinar: Finding and Reusing Research Data

Het delen van onderzoeksdata is een praktijk die in toenemende mate wordt aangemoedigd door financiers, instellingen en onderzoeksgemeenschappen. In dit webinar, op 11 april om 14.00 uur, presenteert Kathleen Gregory (DANS) een overzicht van recent onderzoek over hoe onderzoekers en bibliothecarissen zich bezighouden met het vinden, begrijpen en hergebruiken van onderzoeksdata.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda