Nieuws

Nieuws

EOSC tijdens de RDA VP17

EOSC tijdens de RDA VP17

Op 23 april 2021 vindt tijdens de RDA Virtual Plenary 17 (VP17) een workshop over prioriteiten en internationale afstemming voor de European Open Science Cloud (EOSC) plaats. DANS deputy director Ingrid Dillo is uitgenodigd om deel te nemen aan het panel.

DANS lid van het Global Dataverse Community Consortium (GDCC)

DANS lid van het Global Dataverse Community Consortium (GDCC)

Sinds 2019 is DANS lid van het Global Dataverse Community Consortium (GDCC). Samen met het Institute for Quantitative Social Science (IQSS) van de Universiteit van Harvard en het Odum Institute van de Universiteit van North Carolina was DANS betrokken bij de oprichting van het consortium, dat momenteel meer dan dertig instellingen verdeeld over vijf continenten telt.

Archeologische data nu vrij toegankelijk

De open access-trend in de archeologie heeft een vlucht genomen in de afgelopen jaren. Waar 8 jaar geleden de grote archeologische bedrijven als BAAC, RAAP en ADC als eerste kozen voor het versoepelen van de toegangsrechten heeft dit zich nu volledig doorgezet: 99% van de 100.000 archeologische datasets bij DANS zijn nu direct toegankelijk.


Volg DANS ook via Twitter

Via @DANS_knaw_nwo informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens.