Nieuws

Nieuws

Het Beste Digital Humanities Idee van Nederland

Op 17 juni, de laatste dag van de cursus Digital Humanities & Archieven deden 17 deelnemers mee aan “Het Beste Digital Humanities Idee van Nederland” bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam. Jerry de Vries, informatiekundige bij DANS, deed mee en bereikte met zijn idee de tweede plaats.

iSchool studenten bezoeken DANS

iSchool studenten bezoeken DANS

Op donderdag 18 juli 2019 zal DANS een groep van 30 studenten verwelkomen in Den Haag. De studenten van de ‘University of Washington, Seattle’ zullen deelnemen aan het programma: “Dutch Designs: Innovation in Library, Museum and Information Services in the Netherlands”.

FAIRsFAIR lanceert Open Call for Data Repositories

FAIRsFAIR lanceert Open Call for Data Repositories

FAIRsFAIR lanceert een Open Call voor Data Repositories. De Open Call richt zich op twee initiatieven: ondersteuning voor het verkrijgen van CoreTrustSeal certificering en ondersteuning voor “FAIRification” van repositories.

Nieuwe MOOC: Delivering Research Data Management Services

In samenwerking met het Digital Curation Center en University of Edinburgh heeft Research Data Netherlands een Massive Open Online Course (MOOC) ontwikkeld over Delivering Research Data Management Services (DRDMS). De cursus is open voor inschrijving en begint officieel op 2 september 2019.

Volg DANS ook via Twitter

Via @DANSKNAW informeren we u graag over beschikbare datasets, resultaten uit projecten en andere recente ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang tot digitale onderzoeksgegevens. 

Agenda